GRADONAČELNIK ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI: Uputio snažne riječi i pozvao građane na koncert

Zagreb.hr

Gradonačelnik je uputio čestitku povodom Dana državnosti Republike Hrvatske.

Evo što u njoj stoji:

“Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
od srca vam čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!

Slaveći Dan državnosti prisjećamo se važne odluke Hrvatskog sabora o razdruživanju od bivše države, a čemu je prethodio referendum na kojem su se hrvatski građani odlučili za samostalnost Hrvatske. Prisjećamo se žrtve onih koji su podnijeli najveći teret, naših branitelja i njihovih najbližih, ali i svih onih generacija koje su sanjale slobodnu i samostalnu Hrvatsku.

Moderna Hrvatska je imala težak početak. Za nju su pale mnoge žrtve koje obvezuju ne samo na sjećanje i zahvalnost već i na čuvanje slobode i demokratskih vrijednosti, na izgradnju zemlje u kojoj je ugodno živjeti, u kojoj se ostaje, koja se voli i kojom se ponosi.

Teškoće u kojima se kao društvo nalazimo ne smiju nas odvratiti od toga cilja, ne smiju uništiti naš optimizam i vjeru u vlastite mogućnosti. Jer, imamo i znanje i potencijal da budućnost učinimo boljom, da se okrenemo promjenama i da novim generacijama postavimo temelje za neke nove iskorake.

Treba nam samo više zajedništva, rada i solidarnosti, spremnosti da radom i znanjem, promičući dijalog i toleranciju, cijeneći vlastite sposobnosti, povijest i tradiciju, pokažemo svoje domoljublje i privrženost zajednici.

U toj vjeri, pozivam vas da na veličanstvenome koncertu Zagrebačke filharmonije na Tomislavcu, u subotu navečer, zajednički proslavimo Dan državnosti te da na svoje domove ponosno istaknemo hrvatske barjake!”


Komentari