Gradonačelnik čestitao Dan državnosti i pozvao na isticanje barjaka

Milan Bandić
Igor Kralj/PIXSELL

Pozvao je građane na Tomislavac gdje će Zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta izvesti operu Ero s onog svijeta u nedjelju navečer.

Povodom predstojećeg Dana državnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je građanima prigodnu čestitku te, kao i uvijek, pozvao na ponosno isticanje hrvatskih barjaka. Također je pozvao na Tomislavac gdje će, povodom Dana državnosti, Zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta izvesti operu Ero s onog svijeta u nedjelju navečer.

Bandićevu čestitku prenosimo u cjelosti:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
Od srca vam čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske!

Danas kada obilježavamo i slavimo jedan od najvažnijih događaja u modernoj hrvatskoj povijesti, s ponosom se prisjećamo svih onih koji su zaslužni za ostvarenje sna o slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj što su ga sanjale generacije naših prethodnika. Sjećamo se naših branitelja i njihove žrtve i svih onih koji su tijekom povijesti dali svoj doprinos za ostvarenje tog cilja.


Odluka Hrvatskog sabora o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika bila je rezultat plebiscitarne volje hrvatskih i ujedno početak trnovita puta na kome se, u Domovinskom ratu, rađala moderna Hrvatska. Hrabrost hrvatskih branitelja, zajedništvo, upornost i vjera u vlastite snage i vlastiti put su nam u konačnici donijeli slobodnu, samostalnu i demokratsku Hrvatsku koju imamo priliku, ali i odgovornost graditi po vlastitoj mjeri, kao zemlju u kojoj se ugodno živi, u kojoj vrijedi ostati i na koju trebamo biti ponosni.

Uvjeren sam da danas kao zemlja prepoznatljiva identiteta i članica Europske unije, imamo snage za novi iskorak. Radom, znanjem, zajedništvom i solidarnošću, promičući dijalog i toleranciju te odgovornim upravljanjem vlastitim potencijalima osigurat ćemo sigurnu budućnost sebi i svojoj djeci u zemlji i u gradu koje istinski volimo.

U tom duhu vas, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, pozivam da na Tomislavcu, uz operu Ero s onoga svijeta koju će izvesti Zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta, u nedjelju navečer, zajednički proslavimo Dan državnosti te da na svoje domove ponosno istaknemo hrvatske barjake!

Komentari

loading...