Gradonačelnik Bandić kao Superhik iz Alana Forda: Uzeo lovu za Uskrsnice od zaposlenih, pa si uplatio u Fond za obnovu grada

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Građevinski materijal koji se dijeli građanima u dijelovima Zagreba oštećenim potresom Milan Bandić je dobavljačima platio novcem od Uskrsnica zaposlenih u gradskim tvrtkama, piše RTL.

Kada se pregledaju uplate na poseban račun koji je otvoren za pomoć žrtvama potresa lako se otkrije kako je većina novca, više od 15 milijuna, došla iz tvrtki i ustanova Grada Zagreba.

“Gurnut sam u to, u biti sam stješćen u poziciju da ili odbijem to raditi pa da me optuži gradonačelnik da ne želim dobro građanima Donjeg Grada ili da to izvedem kako znam i umijem”, komentirao im je predsjednik Gradske četvrti Donji Grad Petar Parađik podjelu građevinskog materijala građanima za koju se zaduženi predsjednici gradskih četvrti kojima je potrebna pomoć.

Iako je stvorena ideja kako se materijal nabavlja od novca kojeg su uplatili građani, to nije istina. Materijal je kupljen preko javnog poziva koji je trajao samo 24 sata, a neki od dobavljača su članovi Bandićeve stranke.

“Ja ne znam po kojem kriteriju je radio i tko je radio odabir gdje će se kupovati materijal za građane. Ne znam, meni se tu ništa ne čini transparentno”, nastavlja SDP-ov Parađik.

“To nije bilo uskraćivanje Uskrsnice to je sad bila otimačina jer je taj novac uplaćen u Fond za stradale u potresu”, kazao je Zdravko Stolković iz Sindikata Čistoće te dodao kako je tu u pitanju gotovo 15 milijuna kuna.

O cijeloj situaciji RTL je upitao i Milana Bandića čija je glasnogovornica poslala poruku svim gradskim tvrtkama da bez Bandićeva dopuštenja ili pak onog njegove zamjenice ne smiju govoriti niti davati izjave o raspodjeli novca.

“Ne vjerujem ja da je gđa. Ivanka, glasnogovornica gradonačelnika poslala takav dopis”, rekao im je zagrebački gradonačelnik.

Komentari