GRADI SE BANDIĆEVA ZADNJA FONTANA! Radovi su počeli i stali netom prije lokalnih izbora, ali sada se sve vraća u pogon, za Božić će biti gotovo?

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Na mjestu bivšeg župnog dvora u Šestinama koji je srušen još i prije lokalnih izbora, točnije u travnju, još uvijek nije niknuo planirani kružni tok te posljednja fontana čiju je izgradnju potpisao Milan Bandić. No, kako javlja Jutarnji list, radovi bi trebali početi u ponedjeljak, a trajati sve do rujna, kada lokalni župnik predviđa njihov završetak.

Projekt je to vrijedan deset milijuna kuna, a na mjestu gradnje trenutno stoji samo iskopana rupa koja nije ograđena zaštitnom ogradom, niti kraj iste stoji projektna tabla. Tu je pak plakat koji pokazuje 3D model budućeg kružnog toka u čijem će srcu biti fontana.

Iz Sektora za ceste Grada Zagreba za Jutarnji list tvrde kako će se prvo raditi na prometnim površinama i potpornim zidovima, a potom će se rekonstruirati kanalizacija. U trećoj fazi doći će do izgradnje prometnice i fontane.

Iako župnik govori kako sve teče kako je planirano i da vjeruje u završetak radova u rujnu, iz grada navode kako se projekt neće završiti do Božića.

Foto: Grad Zagreb

I dok se “šuška” da će se na novom kružnom toku nalaziti i fontana, predsjednik Vijeća gradske četvrti Podsljeme Krešimir Kompesak odlučno kaže da je protiv te ideje.

“Danas sam kao predsjednik četvrti zatražio da se umjesto fontane ondje hortikulturalno uredi neki simbol Podsljemena poput šestinskog kišobrana, a ako ne to, onda nešto drugo. Mi nismo za fontane, prema originalnom projektu one nisu bile niti u planu, to sam rekao 1000 puta”, rekao je Kompesak koji je, dodaje, protiv izgradnje fontane na kružnom toku i kao predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šestine, piše Večernji list.

“Smatramo da je u ovom trenutku neprimjerena izgradnja fontane unutar samog rotora, a posebno zato što za vrijeme projektiranja nije bilo spomena o tome”, stoji u dopisu koji je Kompesak poslao Gradskom uredu za promet i prostorno uređenje.

Komentari