Građanima upropašteno opuštanje na Bundeku: ‘Posvuda su, upadaju u oči!’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Nakon napornog radnog dana, nema boljeg nego se opustiti u jednoj od nekoliko zagrebačkih oaza prirode, poput Jaruna, Maksimira ili građanima Novog Zagreba najbližeg, Bundeka.

Međutim, idila ugodnog bijega od stresa u utorak poslijepodne, bila je upropaštena za jednu našu čitateljicu koja se požalila na ogromnu najezdu mušica, čak i dalje od područja tamošnjih jezera, na stazama za šetnju.

“Ne može se uopće prolaziti, zalijeću se u vas, upale su mi čak i u oči, posvuda su. Čim dođem doma odmah se moram istuširati”, požlila se čitateljica za Zagreb.info.

Dodala je kako u brojnim godinama koje je provodila na Bundeku ne pamti ovakvu situaciju i nije joj jasno što ju je moglo uzrokovati.

“Možda je do povećane vlage nakon kiše proteklih nekoliko dana, ali zar nisu nadležni mogli pošpricati nekim sredstvom da ih ne bude toliko?”, upitala se naša čitateljica.

Upit o povećanom broju mušica na Bundeku te planu za špricanje poslali smo gradskoj tvrtki Zrinjevac, a odgovor ćemo objaviti kad ga dobijemo.


Komentari