GRAĐANIMA SE UVUKAO STRAH U KOSTI: Stanarka zgrade u Vukovarskoj govori kako ne mogu na svoju ruku pokrenuti radove

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zbog potresa koji su Zagreb, a i središnju Hrvatsku pogodili tijekom 2020. godine, započevši s ožujkom, mnoge su zgrade pretrpjele jača oštećenja, a jedna od njih je i ona u Vukovarskoj ulici u Zagrebu.

Fotografije potrganih stupova su počele kružiti društvenim mrežama i mnogim građanima se uvukao strah u kosti od same pomisli da neki novi potres, ali i sama konstrukcija u ovom stanju, ne naprave još jaču štetu koja bi za ljudske živote, kao materijalnu imovinu, mogla biti pogubna.

“Nama nije ugodno da se to nalazi na našoj zgradi. Moram reći da kao suvlasnici poduzimamo sve još od petog mjeseca, no ne možemo na svoju ruku krenuti u radove na kulturnom dobru”, govori jedna stanarka zgrade.

“Grad nema akumulirana velika sredstva, a govori se o milijunskim iznosima”, zaključila je.

Podsjećamo, Damir Vanđelić je u četvrtak u vezi rušenja konstrukcije teške 150 tona na vrhu zgrade u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici rekao kako je na potrganim stupovima te da je pitanje može li se vratiti u prvobitno stanje kao i da statičari to trebaju procijeniti, no da svakako treba ograditi prostor ispred zgrade.


Komentari