Građani Zagreba dobili opomene za stare dugove prema GSKG-u: Stigao odgovor i zašto

foto dragan matic -zag-

Gradski zastupnik Renato Petek pozvao je sve koji ste dobili opomene za komunalne naknade i slivne vode da se jave u GSKG.

Kako je istaknuo, javilo mu se dosta građana koji su opomene za dugove stare nekoliko godina dobili tek sada.

“Prošli je tjedan puno građana dobilo opomene za komunalnu naknadu, uređenje vode i sl. usluge od Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Neki od vas su mi se obratili pa sam tražio odgovore na nekoliko pitanja. Interesantno je zašto su opomene stigle tek sada, iako je nekim građanima bilo navedeno da su dugovi nastali više godina unazad.

Dobio sam ove odgovore:


1. Svi koji će dokazati Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu u Savskoj c. 1 (koji za Grad Zagreb obavlja naplatu spomenutih računa) da su iste platili, opomene će biti stornirane.

2. Opomene šalju svakih šest mjeseci, no do ove ih godine nisu slali za iznose manje od 50 kuna. Dakle, vjerojatno je iznos tek ove godine prešao taj iznos.

3. Uvijek na mjesečnom računu za ove troškove možete naći i napomenu gdje piše imate li zaostatak od ranije, a ista se obično nalazi iznad uplatnice, na kraju teksta”, stoji u njegovoj objavi na Facebooku.

Komentari