Građani Trnave pismom poručili Bandiću: ‘Riješite prometni kolaps ili ponovo izlazimo na ulice’

Screenshot: Facebook

Građanska inicijativa “Riješimo prometni kolaps u Trnavi” okupljena je oko jedne zajedničke stvari – nezadovoljni su dugogodišnjim problemom pružnog prijelaza u njihovom naselju.

Kao što smo već pisali, problem je pružni prijelaz zbog kojeg su građani primorani čekati i po 45 minuta kako bi izašli iz svoje ulice.

No, to nije jedini problem ovoga naselja. Muku muče i s neredovitim autobusnim linijama koje ih povezuju s centrom grada. Stoga su se odlučili na akciju. Poslali su upit ZET-u za uvođenjem dodatnih linija no pozitivan odgovor nisu dobili.

Slučaj Trnava: ‘Čekamo po 45 minuta da dođemo u svoju ulicu, djeca kasne u školu, vozači su nervozni’


Stoga su se odlučili obratiti gradonačelniku Milanu Bandiću s napomenom da su spremni izaći na ulicu ukoliko bude potrebno. Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

“Dana 6. 11. obratili smo se Vijeću gradske četvrti Donja Dubrava i ZET-u s pismom u kojem smo postavili pristigle zahtjeve građana za poboljšanjem u prometovanju javnog prijevoza u i iz naselja Tranava. Odgovor ZET-a dobili smo 2. prosinca 2019., a njime se odbijaju svi zahtjevi građana.

Odgovornost za neredovitost prijevoza prebacuje se na lošu prometnu infrastrukturu i gustoću prometa, dok su zahtjevi za pojačanje linija i uvođenje novih, odbijeni argumentima nedovoljnog broja putnika, odnosno, neispunjavanjem kriterija komercijalne opravdanosti. ZET također navodi kriterij o optimalnom broju od 2 presjedanja te tvrdi kako aktualni broj linija zadovoljava taj kriterij.

Mišljenja smo da je loša, nedovoljno izgrađena prometna infrastruktura za postojeći obujam prometa, samo jedan od razloga neredovitog prometovanja autobusa. Smatramo da se na dnevnoj bazi ne posvećuje dovoljno pažnje optimalnoj organizaciji prijevoza. Naime, prilikom kašnjenja autobusa, događa se da po tri autobusa stoje na okretištu u Trnavi i čekaju vrijeme sljedećeg propisanog polaska, čime se kašnjenje dodatno povećava. Tako je i na drugoj završnoj postaji. Minimalno što očekujemo je da kod kašnjenja, prvi od autobusa na okretištu krene odmah, jer građani čekaju po stajalištima više od pola sata, a ponekad i sat vremena.

Što se tiče kriterija broja putnika za uvođenje gušćeg prometovanja i uvođenja novih linija, mišljenja smo da je ZET javni prijevoznik koji se sufinancira iz gradskog proračuna, tako da je optimalno pružanje prijevoznih usluga koje će omogućiti mobilnost građana, daleko važniji kriterij od komercijalnog. Kriterij 2 presjedanja, kojim se priječi uvođenje novih linija, ima smisla samo kad autobusi prometuju u kratkim vremenskim razmacima, što na traženim relacijama nije slučaj. Ovdje se najčešće radi o starijim, ili bolesnim osobama koje idu kod liječnika, ili u bolnicu, ali i o drugim građanima. Nije opravdano očekivati da putnici na relaciji dugoj 2-3 km ostvaruju 2 presjedanja, ako za pojedino presjedanje moraju čekati pola sata, a nekad i više.

U međuvremenu, dio građana predložio je sljedeće unapređenje: Smatramo da linija 231 Borongaj-Dubec ne prometuje optimalno obzirom na potrebe građana Trnave i okolnih naselja. Navedena linija je jedina poveznica Trnave s centrom u ovom dijelu te smatramo da autobus treba biti dostupan svakih 20 minuta, zboģ potrebe svih stanovnika a osobito školaraca i radnika koji se voze tom relacijom. S obzirom na ZET-ovo odbijanje svih zahtjeva građana, molimo Vašu pomoć i posredovanje.

Ukoliko se u međuvremenu ne postigne rješenje koje bi zadovoljilo potrebe građana Trnave, 25. siječnja na okretištu autobusa u Trnavi, organizirat ćemo javni prosvjed građana Trnave. Dosad je 267 građana, članova naše Facebook grupe, potvrdilo dolazak na javni prosvjed. Naša grupa okuplja 2643 građana, što čini oko 20% mještana Trnave, tako da očekujemo i daleko veći odaziv građana koji ne koriste Facebook”, stoji u pismu gradonačelniku.

Komentari

loading...
-->