Građani su se uplašili da po autobusima i tramvajima sada hodaju ZET-ovi kontrolori s policijskim značkama: evo o čemu se radi

Davor Visnjic/PIXSELL - ilustracija

Budući da izmjene u ZET-u nisu rijetkost, građani su postali sumnjičavi prema svemu novom ili onom što ne viđaju često.

Tako se na društvenim mrežama potegnulo se pitanje o značkama na odorama ZET-ovih kontrolora. Naime, dok je jedan dio građana, točnije studenata ustvrdio da je riječ o standardnim značkama, drugi misle da je riječ o onim policijskim jer ih dosad, dodaju, nisu viđali, a podsjećaju na značke koje nose policajci.

No, RTL doznaje da nije došlo ni do kakvih izmjena za koje građani nisu znali već kontrolori po želji nose značku s natpisom “Kontrolora karata”. Dakle, ništa novo, nema izmjena, samo ove značke rijetko viđamo prilikom kontrole karata pa mogu djelovati “strašnije” jer podsjećaju na one policijske.

U skladu s Odredbama koje reguliraju primjenu cjenika i korištenje različitih vrsta karata, ovlaštena osoba prijevoznika, konktrolor karata, obvezan je imati identifikacijsku iskaznicu kontrolora karata ZET-a, a uz navedeno, može imati i značku koja sadrži natpis Kontrola karata, grb Grada Zagreba i logo Zagrebačkog električnog tramvaja, poručili su kratko iz ZET-a za RTL.


Komentari