Građani su ipak bili u pravu! Sinoć su Hrvatske vode otvorile ustavu Kuniščak i spasile Trnje od poplave

Foto: Facebook

Prije dva tjedna obilne su kiše pogodile Zagreb, a kuće u zagrebačkom naselju Trnje je prodrla voda.

Stanari su tada uzeli stvari u svoje ruke i provalili u obližnju ustavu Hrvatskih voda kako bi otvorili ispust prema Savi i tako su spasili svoje kuće od veće katastrofe.

Zbog toga, Tihomira Blagusa koji je bio u ustavi Kuniščak i pustio vodu, čekaju dva sudska postupka, a Hrvatske vode i Vodoopskrba i odvodnja su prebacivali odgovornost tko je kriv za potop.

Hrvatske vode tvrde da ih je trebao nazvati netko iz Vodoopskrbe i odvodnje kako bi oni otvorili ustavu. Vodoopskrba tvrdi da ustava nije u njihovoj nadležnosti.

Sinoć je Zagreb pogodila nova obilna kiša, ali na Trnju je bila sasvim druga priča.

Kako prenosi 24 sata, Hrvatske vode su ostavile djelatnika koji je dežurao, a na teren je izašao i osobno direktor Vodoopskrbe i odvodnje Marin Galijot dok je policija patrolirala kvartom.

“Ustavu su podmazali i očistili, a djelatnik nam je rekao da je on opet otvorio ustavu jer se voda počela dizati. Kada je to učinio, sve je oteklo u Savu i nisu nam kuće poplavljene. Došao je i direktor Vodoopskrbe Marin Galijot koji je ušao u ustavu i upoznao se kako sve funkcionira, te nam on tvrdi da je sustav odvodnje dobar, ali da Hrvatske vode nisu radile svoj posao. Činjenica je da su sinoć svi bili na terenu gdje su trebali biti i prvi puta. Hrvatske vode su sa svojim djelatnikom same otvorile ustavu i nisu čekale nikakav poziv, pa su u pravu oni susjedi kada komentiraju da su time priznali da su isto mogli napraviti i prvi puta”, rekao je za 24 sata Trnjanin Mladen Božić.

Galijot je otišao i pogledati kanal kroz koji je voda otekla nakon što je ustava otvorena.

“Galijot nam je obećao da će oni preuzeti ustavu i automatizirati je kako se ovo više ne bi događalo. Rekao je i da uopće ne bi bilo katastrofe prije dva tjedna da su Hrvatske vode zatvorile retencije koje sprečavaju slijev vode sa Medvednice u grad. Na kraju je poručio da je on tu na terenu, a pitao je gdje je direktor Hrvatskih voda”, prepričava Božić.

Dokaz da je sustav zakazao? Susjedi sami provalili i otvorili kanal: ‘Tko zna koliko bi kuća bilo spašeno da su nadležni reagirali na vrijeme’


Komentari