Građani, prijavite poruke mržnje na Bundeku!

FOTO: Antifašistički Vjesnik

U parku Bundek u Zagrebu pojavile su se poruke mržnje.

Antifašistički Vjesnik, koji je zaprimio fotografiju panoa, navodi da su fašisti iskoristili tablu s ekološkim porukama na Bundeku za iskazivanje svoje bolesne mržnje prema uobičajenim ustaškim žrtvama: Romima, Srbima, homoseksulacima, skepticima, odnosno “hereticima” i komunistima.

Tisuće ljudi prolazi pored nje, a čuvari se prave blesavi. Zato organiziraju građansku akciju prijavljivanja ovog događaja uredu komunalnog redarstva zaduženog za Novi Zagreb na (01)658-5639 ili na e-mail na adresu: [email protected]

Ovo nije prvi put, naprotiv, poruke mržnje viđene su po cijelom gradu; u centru Zagreba, na zidiću podno Šalate uputili poruku mržnje imigrantima.

>>> SRAMOTNI GRAFITI OSVANULI U CENTRU GRADA: ‘Migranti nisu dobrodošli!’ (FOTO)

I mi smo u nekoliko navrata pokušali kontaktirati komunalno redarstvo, no nisu reagirali na naše pozive.

“Komunalno redarstvo je zakazalo u ovom, ali i u mnogim prethodnim slučajevima. Razlog tome treba tražiti u samom vrhu gradske uprave gdje nedostaje političke volje za rješavanje problema vandalskog grafitiranja. Milan Bandić je godinama potpuno nezainteresiran da se problem riješi. No, usprkos tome komunalno redarstvo mora u kratkom roku reagirati na dojave građana, a kada je riječ o grafitima koji pozivaju na mržnju reakcija mora biti trenutna.

Ne smijemo nečinjenjem dopustiti nekolicini vandala da svojim postupcima nagrđuju grad i uništavaju reputaciju. Zagreb je tolerantan grad solidarnih i otvorenih ljudi. Bolje kontrole i veće kazne u kombinaciji. Policija također mora odigrati svoju ulogu”, kazao je još prošle godine za naš portal Dominik Etlinger, zastupnik u Gradskoj skupštini.

>>> DOMINIK ETLINGER O SRAMOTNIM GRAFITIMA: ‘Ne smijemo nekolicini vandala dopustiti da nagrđuju grad’


Komentari