NAKON MIMOHODA, CESTE U LOŠEM STANJU, GRAĐANI PORUČILI: ‘Popravke bi trebala platiti država, a ne grad’ (FOTO)

Tijekom održavanja mimohoda 4.kolovoza, gradskim su prometnicama vozili tenkovi od kojih su neki bili teški čak 40 tona što je i više nego dovoljno da oštete ceste.  Kako bi doznali što građani misle o novonastalim štetama, prošetali smo se Vukovarskom i Savskom ulicom i upitali ih za mišljenje.

cesta

 

"valovite" ceste
“valovite” ceste

“Mislim… meni je ovo prestrašno. Po školama se priča kako djeca nemaju za obroke niti za osnovne uvijete, a sada su ove milijunske štete na cestama”, rekla nam je zgrožena Marina. Također je dodala kako je svečanost predivna, ali kako su štete prevelike.

“I kaj? Sad grad hoće da mi to plaćamo iz svoga džepa! E, pa lijepo su si oni to zamislili. Bum ja šipak platio”, rekao nam je ljutiti umirovljenik.


“Samo da znate, ove popravke ne bi trebao plaćati Grad, već država koja je i organizirala ovu manifestaciju”, rekao nam je Hrvoje i dodao kako “valovite” ceste najviše smetaju motocikliste.

Naime, šetajući Vukovarskom ulicom primijetili smo kako rupa na cesti nema, ali ima napuknuća.

11843964_1454725251520951_750819779_n

“Nemam neko posebno mišljenje. Jedino mislim kako je to ipak trebala biti kraća dionica, pa bi i štete na cestama bile manje. Postavlja se pitanje hoćemo li štetu uopće moći platiti”, kazala nam je Mirjana te je  napomenula kako se ne treba čuditi, jer su štete vidljive i nakon koncerata kada svi za sobom ostave tonu smeća koje netko mora počistiti.

Naime, mišljenja građana su podijeljena. Dok su jedni bijesni, drugi smatraju kako nema mjesta za paniku.

“Pa kaj onda ako su sada štete. Kao da nismo znali da će ih biti. Naši borci su zaslužili ovaj mimohod. Bilo je veličanstveno”, rekao nam je prolaznik u Vukovarskoj ulici.

11830217_1454725448187598_450562799_n

“Uopće ne razmišljam o tome, niti me iskreno briga”, kazala je građanka jureći za svojim poslom, te je samo kratko dodala kako su zebre uništene i izlizane.

“Koliko sam čula, štete su milijunske. Mislim da iznose oko sedam milijuna kuna, nisam sigurna”, rekla je jedna građanka i napomenula kako je ovo apsurdno.

Kontaktirali smo Grad Zagreb kao i Gradski ured za prostorno uređenje. Poslali smo im upit no, još se uvijek nisu odazvali, te i dalje čekamo na njihov odgovor.

Komentari

loading...
-->