GRAĐANI OTKRILI ZAŠTO IM JE ZAGREB LJETI DRAŽI OD MORA: ‘Ima događanja, smanje se gužve, a parkinga k’o u priči’

Prazan Zagreb, Foto: Marko Todorov / CROPIX

Ljetni godišnji većina zamišlja uz dozu sunca i mora. I dok su neki okrenuti aktivnom godišnjem odmoru, neki preferiraju odmaranje na plaži. No, nas je iznenadilo koliko Zagrepčana ljeti radije bira Zagreb nego more.

Kao glavne razloge građani su naveli mir, dovoljno parkinga, poluprazne trgovine i činjenicu da se gužve na zagrebačkim cestama dosta smanjuju.

“Mir u pustom Zagrebu definitivno. Nađe se događanja”, “Zagreb, ipak se malo lakše diše ,ima ‘zraka’, iako nije kao nekad kada je doslovno bio pust za ljeto”, “U praznom Zagrebu, kad svi odu na more, uživancija”, “Mir u Zagrebu, parkinga k’o u priči”, otkrili su nam čitatelji u komentarima na pitanje u našoj Facebook anketi ‘Je li vam ljeti ljepše u Zagrebu ili na moru’.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

“Definitivno bih uvijek potpisala za pusti Zagreb”, “Mir u Zagrebu. Na moru mi je najljepše u kasno proljeće i ranu jesen”, “Najviše volim Zagreb ljeti, nema gužve na cestama, trgovinama. Lijepo je raditi, osobito u 7. mjesecu”, nizali su se komentari čitatelja koji ljeti radije biraju Zagreb.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Svakako, bilo je i onih koji nisu osporili ljubav prema Zagrebu, ali su za ljetne vrućine ipak odabrali boravak i osvježenje uz more.

“Volim Zagreb, ali more je more”, “S obzirom na činjenicu da je Zagreb prek’ ljeta pust, a na more uglavnom idem u neko manje mjesto koje je isto pusto, pa kad mi je već svejedno, onda u ovom slučaju moram reći na moru; Ako ništa drugo blizu neke plaže pa se lakše rashladiti na ovim vrućinama. Ali bilo koje drugo doba Zagreb bez sumnje”, priznao je čitatelj.

Naravno, ni ovaj puta humora nije nedostajalo:

“U Zagrebu pucaju cijevi na sve strane pa imamo osjećaj kao na moru”.

Foto: Screenshot

 

 

 

 

 


Komentari