GRAĐANI, OPREZ! Provjerite gdje se u Zagrebu zaradi najviše kazni zbog prebrze vožnje

hr.wikipedia.org

Papučicu gasa Zagrepčani najviše vole stisnuti na Slavonskoj aveniji.

Zanimljivo je da se vozači više drže ograničenja na obilaznici nego na Slavonskoj aveniji ili Ulici Dubrava. Tako je u Dubravi, na križanju s Ulicom II. Poljanice, u prekršaju uhvaćen 2.591 vozač, a na obilaznici su snimljena 2.524 prebrza vozača, piše Večernji list. Iz zagrebačke su policije objasnili da kamere snimaju vozače koji voze 10 kilometara brže od dopuštene brzine, a vlasnik vozila na kućnu adresu za nekoliko dana dobije obavijest o prekršaju.

Oni koje se snimi s brzinom od 30 do 50 kilometara na sat više nego što je dopušteno platit će kaznu od 2.000 kuna, dok će najčešće prekršitelje, a to su oni od 10 do 30 kilometara na sat brže od dopuštenog, to koštati od 500 do 1.000 kuna. Ako se kazna plati u roku od tri dana, vozač može platiti samo pola iznosa.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Kamere su od ovoga ljeta, inače, na deset najugroženijih lokacija u gradu, na kojima se pokazalo da vozači najradije voze brže od ograničenja, a dosad su evidentirale 13.678 prekršaja.[/box]

 


Komentari