OVE FOTKE MORATE VIDJETI: Građani ogorčeni derutnim stanjem terminala na Črnomercu (FOTO)

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

U nekim dijelovima svijeta terminali su centar zbivanja, u Zagrebu to baš i nije tako.

Nije tajna kako su zagrebački terminali, odnosno, okretišta tramvaja i autobusa potpuno zapušteni, dok su u nekim gradovima svijeta, oni praktično centar zbivanja. Jedan je Zagrepčanin u Facebook grupi, ‘I to je Zagreb’ podijelio svoje viđenje terminala Črnomerec i detaljno opisao sve probleme koje smatra da bi hitno trebalo riješiti.

“Ovako izgleda sjeverna površina za čekanje autobusa. Rubnjak u potpunosti propao, kao i nogostup”, piše građanin.

Facebook: 'I to je Zagreb'
Facebook: ‘I to je Zagreb’ (Oštećeni nogostup)

“Ovo je pogled prema sjeveroistoku. Taksi stajalište je premalo za sva vozila, te vozači parkiraju na području rezervirano za okretanje buseva. Velike kante za otpatke stoje na cesti, naravno da ih nema dovoljno, a otpad stoji naslonjen na njih”, istaknuo je.

FACEBOOK: 'I to je Zagreb' (Stajalište taksija)
FACEBOOK: ‘I to je Zagreb’ (Stajalište taksija)

“Nedostatak osvjetljenja je ogroman problem. Naravno, brdo oglasa, krivo parkiranih vozila, cesta u strasnom stanju. Ovo više podsjeća na neki azijski terminal, a ne srednjeeuropski”, naglašava.

FACEBOOK: 'I to je Zagreb' (Osvjetljenje)
FACEBOOK: ‘I to je Zagreb’ (Osvjetljenje)

“Terminal bi trebao omogućavati brzi protok putnika sa tramvaja na autobus i obrnuto. Ovdje imate kioske, razmak među njima do 2 metra, pa razne kante za smece, pa unajmljena klupa za prodaju OPG proizvoda. Dodajte jos šumu stupova, kanti za smeće, po danu neizbježne preprodavace”, ističe Zagrepčanin.

FACEBOOK: 'I to je Zagreb' (Nakrcana stajališta)
FACEBOOK: ‘I to je Zagreb’ (Nakrcana stajališta)

Ovdje su neki dan poiskakale kocke i oštetile tramvaj. Te su kocke vraćene i bačeno je malo asfalta između njih. Drenaža? Kvaliteta radova?” pitao se Zagrepčanin, pa napomenuo, “Ovdje se može vidjeti da su neke kocke ispale, samo su ih zamijenili asfaltom. Preko deset kocki se klima, nisam išao dalje provjeravati”, ističe.

FACEBOOK: 'I to je Zagreb' (Uništene tračnice)
FACEBOOK: ‘I to je Zagreb’ (Uništene tračnice)

“Evo kako krasno izgleda zgrada našeg terminala. Ovako izgledaju pomalo tmurni terminali u Kini, Tajlandu, Maleziji”, opisuje građanin.

FACEBOOK: 'I to je Zagreb' (Zgrada terminala)
FACEBOOK: ‘I to je Zagreb’ (Zgrada terminala)

Vjerojatno ćete se složiti s ovim zabrinutim Zagrepčaninom kako je jednom od najprometnijih terminala u Zagrebu nužno potrebno obnavljanje, no, kada će ono doći na red teško je reći.

>>> NEDOSTATAK PJEŠAČKIH PRIJELAZA: Tisuće ljudi na Črnomercu, a ‘zebra’ na samo jednom mjestu (FOTO)

Komentari