Građani oduševljeni povratkom grijanja, ali ipak sarkastični: Život na zapadu Zagreba je kao Survivor; Rade li danas fontane?

ILUSTRACIJA: Damir Krajac / CROPIX

Zbog pucanja vrelovoda jutros u Lošinjskoj ulici, veći dio zagrebačkih naselja na zapadu grada ostao je bez grijanja i tople vode. Prema pisanju; HEP Toplinasrtva, “isporuka tople vode obustavljena je svim krajnjim korisnicima na zapadu grada”. A to znači da su se jutros građani probudili na -4 stupnja i nemalo iznenadili kada se nisu mogli otuširati prije odlaska na posao, ili pak poput umirovljenika i školaraca – smrzavati cijeli dan u stanu.

Tako građani u Facebook grupi Zakaj volim Špansko pitaju kako će njihovi školarci cijelog dana biti doma u hladnom stanu. A jedan od korisnika pitao je što je sa umirovljenicima i starijim osoba koje teško podnose ove hladnoće.

U Facebook grupi Jarun MOJ KVART osvanula je objava u kojoj se slavi ponovni početak grijanja, ali se rasprava razvila u smjeru, hoće li im HEP Toplinarstvo današnji dan bračunati na idućem računu za grijanje. Jasno da neće jer se grijanje računa po potrošnji, broju stanova i broju korisnika, ali razumljivo je da su građani ogorčeni.

U grupi GAJNICE jučer danas sutra proglasili su današnji dan “za stavit gaće na štap”, ali i prozvali vladu i gradsku vlast, aktualnu i prošlu na zanemarivanje toplovoda.

Twitter je poludio

Na Twitteru pak neki građani komentiraju kako je puknuće cijevi objava pokojnog gradonačelnika, dok se drugi pitaju rade li fontane.

Neki su pak zaključili da je život na zapadu Zagreba kao Survivor, za kojeg moramo plaćati da igramo.

Jasno, dio je to samo nekih rekakcija koje su se dogodile u bespućima interneta, a dokle god iz godine u godinu pucaju cijevi u najhladnije zimske dane – bit će ih i još.


Komentari