GRAĐANI BIJESNI ZBOG OKRETIŠTA: ‘Prava slika vidi se u odurnim Toi Toi kabinama – zeleni pljesnivi izmet i nesnosan smrad!

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na posljednjoj sjednici Skupštine prije dva i pol tjedna izjavio da će do kraja godine početi s obnovom okretišta na Črnomercu, zapuštenog, oronulog i prljavog o čemu je danas za Večernji list pisala novinarka Hana Ivković.

“Svaki dan sam na okretištu. Pa to je strava! Svaki put kad moram proći pored tog Toi Toia želudac mi se diže! Toliko smrdi da je to nepodnošljivo! Ma ne mogu vam to uopće opisati! Nesnošljivo! Neki dan sam morala ući u jedan Toi Toi i ostala još više šokirana, ali mi je bilo i jasnije zašto se smrad širi uokolo! Osim što nisam uspjela zadržati dah, pa me obasuo sav smrad ove gadosti koju su nam instalirali, ono što sam vidjela neću nikad zaboraviti – Zeleni pljesnivi izmet pluta u školjci! Sve je izrazito prljavo! To je ogromno leglo bakterija, virusa i ‘ko zna čega sve ne! Ako ga ne misle održavati, zašto ga uopće tamo drže? Pa prije će čovjek nuždu obaviti u grmu nego riskirati zarazu u ovom dreku! Oduran Toi Toi je prava slika stanja cijelog okretišta – smrad, zapuštenost, jednoj riječju – sramota!”, slikovito je opisala i naša sugovornica, koja nam je predočila i fotografije zapuštenih ToiToi-a, koje nećemo objavljivati jer vjerujemo da je svima jasno kako to izgleda uživo.

Upravo su plastične Toi Toi kabine jedina novost na cijelom okretištu tramvaja, a putnici za Večernji list navode kako je sve ostalo u rasulu; busevi se i dalje čekaju ispod derutnih nadstrešnica punih hrđe, a stotinu rupa u asfaltu oni sarkastični uspoređuju s neplanskim dekorom grada.

Sukladno najavi gradonačelnika, do kraja ove godine započet će obnova okretišta, pri čemu će se voditi računa o tome da se ne remeti prometovanje javnog gradskog prijevoza – ističu u Uredu za mjesnu samoupravu za večernji.hr.

Nova obnova okretišta koja bi trebala krenuti do kraja godine trebala bi krenuti u smjeru postavljanja nove javne rasvjete, nadstrešnice, podzemnih spremnika za otpad, WC-a te javnih zdenaca. Asgalt na cijelom okretištu, kao i na stajalištima trebao bi biti promijenjen.

Građanima Zagreba koji svakodnevno svoj put usmjeravaju preko devastiranog okretišta preostaje čekanje te nada u početak radova do kraja godine. Tko zna, možda će, eto npr. osvanuti nova fontana, pa će se građani u tramvajima okretati oko vodoskoka koji će im krasiti pogled. Nikad se ne zna…


Komentari