Grad zauzeo javni parking za svoje zaposlenike: Odgovor građana nisu dugo čekali

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Grad Zagreb brine o svojim građanima, pogotovo o onima koji su zaposleni u gradskoj upravi. Tako je početkom listopada 77 javnih parkirališnih mjesta prenamjenjeno u privatan parking za zaposlenike Grada, prenosi Večernji list.

Od sada ondje svoje automobile mogu ostavljati samo oni koji rade u Gradskoj upravi, točnije Područnom uredu Trnje na adresi Vukovarska 56a. Postavljene su rampe i mjesta koja su bila dio druge zone Zagrebparkinga postala su privatna.

Stanare ne zanima hoće li zaposlenici Gradske uprave parkirati besplatno, ali ih muči činjenica da se smanjio broj lokacija na kojima sad oni mogu ostaviti svoje aute. “Parkirališnih mjesta ionako ima premalo i ovo je stvarno suluda ideja”, rekao je stanovnik naselja. Rampa danas ne stoji na spornom parkiralištu jer je – strgana. Tko je odlučio maknuti prepreku nije poznato.

Javili su se i Vijeću gradske četvrti Trnje. Vijećnike, kako sami ističu, nitko nije konzultirao oko zauzimanja parkirališta pa su posebnu točku o tome odredili za raspravu na sljedećoj svojoj sjednici. Vijećnik Pero Kovačević uputio je već i zahtjev Gradu za povratom 77 parkirališnih mjesta, a kaže da mu se stanovnici Vrbika stalno javljaju revoltirani situacijom.

“Prisvajanje parkirališnih mjesta za zaposlenike Gradske uprave nerazuman je i štetan potez, a posljedice trpe građani i sam gradski proračun jer se godišnje gubi najmanje 1,4 milijuna kuna, koliko bi se moglo zaraditi na 77 mjesta pod naplatom u drugoj zoni. Žalosno je da poslijepodne i vikendom “zauzeto” parkiralište zjapi prazno, a građani uokolo ne mogu naći parkirno mjesto”, kazao je Pero Kovačević.

Iz Grada su rekli da se postavljanjem dviju centralnih rampi omogućilo tek uklanjanje više od 60 preklopnih rampi koje su sačuvane za ponovnu uporabu, a predložena je već i jednosmjerna regulacija prometa u Ulici Paule i Većeslava Pavleka Miškine, čime bi se otvorila mogućnost za više od 20 uzdužnih parkirališnih mjesta.


Komentari