Grad Zagreb, UNATOČ IZRAZITOM PROTIVLJENJU VLADE sudjeluje na SVJETSKOJ IZLOŽBI U MILANU

www.nightlife-cityguide.com

Grad Zagreb u nedjelju, 18. listopada sudjeluje na Svjetskoj izložbi EXPO 2015. U Milanu.

Upravo se oko ove izložbe prošle godine vodila burna prepirka na relaciji gradonačelnik Milan Bandić i premijer Zoran Milanović, točnije Vlada koja se žustro protivila odlasku na izložbu. Razlog otpora odlasku bili su troškovi koje su uzrokovale poplave u Slavoniji.

Hrvatska je tada za predstavljanje turizma, ekologije, prehrane i drugih područja trebala dobiti 250 četvornih metara prostora i to u sklopu paviljona ostalih zemalja Mediterana.Sama participacija na Expou trebala nas je koštati 1,7 milijuna eura, no Talijani su nam htjeli izaći ususret, te smo dobili “popust” od 500 tisuća eura.

Unatoč talijanskom ustupku, Hrvatska je odustala od skupocjenog sudjelovanja na Svjetskoj izložbi te je Italija u srpnju 2014. godine uklonila našu državu s popisa sudionika Expoa.

Međutim, naš gradonačelnik se bez pristanka Vlade priključio u samu završnicu izložbe u reprezentativnom Auditoriumu milanske izložbe. Pa će tako uz pratnju senatora Aldom Di Biaggijem i zamjenice talijanskog ministra poljoprivrede Barbarom Degani obići velebni izložbeni prostor..

Republika Hrvatska odlučna je u nesudjelovanju na Svjetskoj izložbi EXPO 2015. u Milanu. Grad Zagreb uz Milana Bandića za kormilom svojevoljno se otisnuo na putovanje i sudjelovanje u izložbi koja traje do 31. listopada i na kojoj će biti 145 država.

Našu će predstavljati samo glavni grad, tema je “Prehranjivanje planeta, energija za život”.

 


Komentari