Grad Zagreb se oglasio povodom Bandićeve izjave o higijeni u zagrebačkim školama

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nakon jučerašnje, pomalo zabrinjavajuće, izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kako bi bilo dobro da djeca peru ruke lugom, odnosno pepelom, oglasili su se iz Grada priopćenjem u kojem su se dotakli higijenskih uvjeta u školama.

Kako tvrde, sam Grad je zadužen za opskrbu škola higijenskim potrebštinama te da su istu pojačali obzirom na povećanu opasnost od koronavirusa.

“Grad Zagreb kao osnivač kontinuirano vodi brigu o opremljenosti škola i vrtića te im doznačuje financijska sredstva za materijalne i druge rashode, a za njihovu preraspodjelu, uključujući i nabavu i osiguravanje dostupnosti higijenskih potrepština i osiguravanje primjerenog higijenskog standarda zadužene su škole i vrtići sami.

Napominjemo kako roditelji nisu dužni osiguravati higijenske potrepštine ni vrtićima ni školama. Gradski ured za obrazovanje 26. veljače 2020. sve je gradske predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove te učeničke domove dopisom upozorio na pojačanu kontrolu dostupnosti i eventualnu nadopunu higijenskih potrepština, s obzirom na koronavirus.

Također, Gradski ured za obrazovanje zatražio je od svih odgojno-obrazovnih ustanova kojima je osnivač, žurnu organizaciju roditeljskih sastanaka na kojima će ravnatelji objektivno izvijestiti roditelje o sanitarno-higijenskim uvjetima kao i preventivnim mjerama koje poduzimaju u cilju zaštite od bolesti i smanjenja zdravstvenih rizika.


Napominjemo da Gradski ured za obrazovanje kontinuirano prati informacije i preporuke nadležnih tijela te će u slučaju izdavanja bilo kakve preporuke od strane nadležnih službi, promptno reagirati sukladno dobivenim uputama”, stoji u priopćenju.

Komentari