BANDIĆ SE IPAK PREDOMISLIO: Promjenjeni uvjeti za nabavu luksuznih automobila, ali…

bandić auto
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Mjesec dana nakon objave natječaja, Grad Zagreb promijenio je uvjete za nabavu automobila. 

Gradska uprava i Zagrebački holding prije mjesec dana raspisali su natječaj za javnu nabavu 277 novih automobila. U natječaju koji su objavili 27. travnja stajalo je kako će Grad za 44,2 milijuna kuna kupiti ukupno 277 automobila, a na popisu su se našla različita gospodarska vozila, nekoliko osobnih vozila i onih više srednje klase. Međutim, ono što je medije najviše zainteresiralo bio je luksuzni model koji je, prema specifikacijama u natječaju, mogao biti samo novi BMW serije 7. 

Sada ne treba biti dug 5000 mm

Međutim, Grad Zagreb promijenio je specifikacije za pojedine automobile u natječaju. Promjene se odnose na gospodarska vozila i vozila srednje kategorije, ali i najluksuzniji automobil s liste. Što se tiče BMW-a 7 o kojemu su se mediji široko raspisali nakon objave natječaja, u izmijenjenoj specifikaciji proizvoda stoji kako to može biti automobil dugačak 4900 milimetara, a ne 5000 kako je to prethodno pisao. Ipak, to još uvijek može biti jedino BMW 7, piše Telegram.hr.  I za druge automobile iz natječaja također su promijenjeni uvjeti specifikacije, pa za automobile srednje klase sada stoji da moraju imati  turbodizelski motor minimalnog obujma 2950 ccm, i najmanje 300 konjskih snaga, maksimalna potrošnja 6,5 litara na 100 kilometara.

U priopćenju su iz Grada Zagreba poručili kako su uvjete promijenili zbog upita ponuđača. U Gradu su zaključili kako u rasponu od 5000 do 5100 milimetara ponuđači ne mogu ponuditi vozilo srednje klase, već eventualno visoke. Grad je takvo obrazloženje prihvatio pa je smanjio minimalnu duljinu automobila na 4900 milimetara.

>>>POSAO VRIJEDAN 44,2 MILIJUNA KUNA: Tko će zadovoljiti visoke kriterije Grada Zagreba?


Komentari