Grad Zagreb preuzeo 5 novih vozila zimske službe, a zimsku opremu je proizvela hrvatska kompanija

Foto: PR

U Zagrebačkom holdingu d.o.o. Podružnici Zagrebačke ceste, bazi Žitnjak, održana je smotra Zimske službe Zagrebačkih cesta. Tom prilikom, gradonačelnik Milan Bandić obišao je vozni park zagrebačke zimske službe među kojima je i pet novih vozila s pripadajućim uređajima koji će već ove godine čistiti zagrebačke ceste.

Zimsku opremu, odnosno snježne plugove i posipače proizvela je i isporučila hrvatska kompanija RASCO koja je obavila i kompletnu prilagodbu i ugradnju na vozila – kamione marke Mercedes-Benz Arocs –  koje je isporučio Star Import, ovlašteni uvoznik za Mercedesova vozila u Republici Hrvatskoj.

„Uz priključke za čišćenje snijega i posipavanje prometnica, na kamione su ugrađene sve potrebne nadogradnje. Priključci, između ostalog, uključuju kamionsku prednju ploču, hidrauliku koja služi za pogon snježnog pluga i posipača, povišena svijetla za zimsku službu na kamionu. Kompletan proces izrade potrebnih priključaka, prilagodbe kamiona za zimsku službu te nadogradnje obavljen je u kompaniji RASCO-u te su vozila predana po principu „ključ u ruke“, izjavio je Ivan Franičević, predsjednik Uprave tvrtke RASCO


Komentari