Grad Zagreb ponovno dijeli priznanja: Ovaj put idu u ruke liječnicima!

Screenshot/Facebook

Nagrada Grada Zagreba dodjelit će se 31. svibnja, a dobitnicima osim priznanja ide i 30 tisuća kuna. Ipak, navedeni iznos neće dobiti troje s liste.

Priznanje ide u ruke liječniku Nikici Gabriću, “za izniman doprinos oftalmologiji”, a za njim ne zaostaje ni poznati psihijatar Herman Vukušić kojem će ono biti uručeno “za iznimne zasluge i međunarodno priznate rezultate postignute na području liječenja posttraumatskog stresa”.

Dekan Medicinskog fakulteta Marijan Klarica, jedan je od vodećih znanstvenika iz područja biomedicinskih znanosti kojem će također pripasti priznanje kao i akademiku Goranu Durnu, profesoru na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu, kojem nagrada ide za njegov znanstveno-istraživački rad.

Kada govorimo o sportu, Nagradu Grada dobit će Tin Srbić, inače svjetski prvak na preči 2017.

Priznanje će dobiti i akademska slikarica Biserka Baretić-Petlevski, doktor znanosti Zlatko Karač i docent Alen Žunić za zajednički rad na dvojezičnoj znanstvenoj monografiji o islamskoj arhitekturi, redatelj Ivica Kunčević, akademik Pavao Pavličić, samostalni umjetnik Davor Rostuhar, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba te DVD-a Hrašće Zlatko Križanić, piše Večernji list.

Oni koji neće dobiti i novčani dio nagrada su bend Prljavo kazalište, nogometni klub Dinamo i mlade nadarene matematičare “Marin Getaldić” budući da se radi o skupinama.


Komentari