Grad Zagreb iznio svoju verziju o nevoljama stanara Plinarskog naselja

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Navode bivših stanara Plinarskog naselja o problemima koje su zatekli prilikom useljenja u novu zgradu, a koji su međuostalim tvrdili da ih je ondje dočekala puknuta cijev i pločice demantirao je Grad Zagreb, čiji ispravak u potpunosti prenosimo:

” Poštovani,
na Vašem portalu, u četvrtak, 4. srpnja 2019. objavljen je članak “Prve nevolje u novoj zgradi: Pukla cijev, pukle pločice – stanari nezadovoljni ovim rješenjem”. U članku su iznesene netočne tvrdnje.

Radi točnog i objektivnog informiranja javnosti, molimo da, u skladu s odredbama Zakona o
medijima, objavite ispravak te čitateljima prenesete sljedeće očitovanje:

Stanovi u zgradi u Novom Petruševcu 8 predani su sukladno važećim propisima na korištenje korisnicima/najmoprimcima tih stanova u dva navrata i to: 27. lipnja i 4. srpnja 2019. Prilikom primopredaje stanova korisnicima izrađuje se zapisnik o predaji stana na korištenje, u kojem se između ostalog i zajednički konstatira stanje u kojem je stan u trenutku predaje, odnosno konstatiraju se eventualno uočeni nedostaci. Uočeni nedostaci otklanjaju se u što kraćem vremenu. Prilikom primopredaje stanova u Novom Petruševcu 8, samo na jednom stanu, predanom na korištenje 27. lipnja 2019., uočen je nedostatak te je isti odmah otklonjen.

U odnosu na puknute pločice u stanu, dana 10. srpnja 2019., obavljen je očevid te je konstatirano da se radi o manjem oštećenju na pločicama u kuhinji, koji nisu bili uočeni niti konstatirani prilikom predaje stana na korištenje, tzv. šprungiranju, koje će biti sanirano.

Dana 4. srpnja 2019. u popodnevnim satima, došlo je do curenja vode u stanu na drugom katu- stan predan na korištenje 27. srpnja 2019. Korisnik stana prilikom izvođenja radova– spajanja odvoda i dovoda vode prilikom montaže kuhinje oštetio je glavni ventil na dovodu vode u stanu. Pozvane su odmah po dojavi hitne intervencije koje su u vrlo kratkom roku sanirale kvar.

Grad Zagreb će, po dojavi korisnika stanova, u suradnji s ugovornim izvođačem radova raditi na otklanjanju svih nedostataka koje je izvođač u obvezi otkloniti u garantnom roku.

Na koncu još jednom naglašavamo da je zgrada u Novom Petruševcu 8 gradsko vlasništvo, da je objekt kupljen i legaliziran kao stambeno-poslovna zgrada i posjeduje valjanu dokumentaciju o sigurnosti i uporabljivosti. Dakle, zgrada u Novom Petruševcu 8 će biti dom 29 socijalno ugroženih zagrebačkih obitelji koje nisu i nemaju mogućnost svoje stambeno pitanje riješiti na drugi način.”, tvrde.


Komentari