Grad Zagreb i službeno objavio iznos uskrsnica, došlo je do povećanja unatoč štednji

Foto: Marko Todorov / CROPIX/Ilustracija

U ponedjeljak smo pisali o tome kako se još uvijek ne zna kolike će biti uskrsnice, jer unatoč dva upita koja smo poslali Gradu, ta je informacija bila iz nekog razloga nedostupna.

Naime, prvi smo upit poslali još u ožujku kako bismo saznali što čeka najugroženiju skupinu umirovljenika. Tada nam je stigao službeni odgovor da će uskrsnice umirovljenicima isplatiti s redovnom isplatom novčane pomoći za mjesec travanj 2022., a da će o visini uskrsnice javnost biti pravovremeno obaviještena.

Nakon što smo poslali drugi upit jučer i objavili članak kakva je situacija s ostalim velikim gradovima, danas se na presici povodom završetka radova na izvanrednom održavanju Domovinskog mosta, pojavila informacija o isplati uskrsnica u iznosu od 200 kuna, za sve one kojima je mirovina do 1.700 kuna. Time će biti obuhvaćeno 6667 umirovljenika, a isplate će trajati do sutra.

Zanimljivost u čitavoj priči je ta da pomnim pretraživanjem obavijesti Grada, ta informacija jučer nigdje nije bila dostupna, a nije nam niti odgovoreno na mail. Danas je zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec rekla kako je isplata počela jučer. Napominjemo, jučer te informacije nije bilo nigdje.

Ipak, u čitavoj priči bitno je da najugroženija skupina umirovljenika, njih 6667 dobije svoje uskrsnice, kako bi na dostojanstven način mogli obilježiti Uskrs, ukoliko je i to dostatno s obzirom na val poskupljenja.

 

Komentari