Grad Zagreb donirao 500 tisuća kuna gradu heroju za obnovu vodotornja

Predstavnici grada Vukovara bili su u četvrtak gosti zagrebačke Gradske uprave, kojom prigodom su izvijestili o održavanju svečane Sinjske alke 6. svibnja u Vukovaru.

Sinjska alka na simboličan će način povezati Vukovar i Sinj, Slavoniju i cetinsku krajinu, odnosno sve građane Republike Hrvatske kako bi međusobno razmjenjivali dobra i pozitivna iskustva, rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, zatraživši logističku pomoć Zagreba – grada prijatelja Vukovara.

“Dogovoreno da će se Grad Zagreb u manifestaciju uključiti u segmentu logistike, pa će se tako osigurati tribine i boksevi za konje. Sva raspoloživa sjedišta i boksevi s Hipodroma će 6. svibnja biti montirana u Vukovaru”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić napomenuvši kako je ovo velika čast Vukovaru, ali i svakom građaninu koji Hrvatsku osjeća kao svoju zemlju.

Ovo je mali znak pažnje za ono što je Vukovar kao simbol hrvatskog otpora, kao grad heroj, zaslužio.

Također, gradonačelnik Bandić je najavio da će još tijekom dana svom vukovarskom kolegi uručiti Zaključak kojim se odobrava 500 tisuća kuna za obnovu vukovarskog vodotornja.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Održavanje Alke u Vukovaru je 4. put u 302 godine njene povijesti da se trči izvan Sinja. 1832. Alka se povodom puštanja iz zatvora jednog Sinjanina održala u Splitu, 1922. se održala u Beogradu povodom vjenčanja kralja Srba, Hrvata i Slovenaca Aleksandra Karađorđevića I. s rumunjskom princezom Marijom. Dana 12. svibnja 1946. Alka se održala u Zagrebu povodom III. kongresa USOJ-a.[/box]

“Ova povijesna priča je priča o zajedništvu“, zaključio je vukovarski gradonačelnik.


Komentari