Grad Zagreb dodijelio 86 stipendija učenicima i studentima romske nacionalne manjine: ‘One izjednačavaju šanse’

Foto: Cropix

Na Svjetski dan Roma, 86 učenika i studenata romske nacionalne manjine primilo je ugovore o stipendiji Grada Zagreba za što je iz gradskog proračuna izdvojeno gotovo 2,5 milijuna kuna.

“Stipendije izjednačavaju šanse”, poručio je gradonačelnik Tomislav Tomašević i poručio da to nije samo zasluga ove gradske vlasti, već i prethodne jer Zagreb već 10 godina dodijeljuje te stipednije.

Foto: Cropix

Grad je za školsku godinu 2021./2022. dodijelio ukupno 86 stipendija u ovoj kategoriji, od kojih su 72 dodijeljene srednjoškolcima u iznosu od 2700 kuna mjesečno, a njih 14 studentima 3800 kuna. Broj stipendista povećan je za 10 posto u odnosu na prošlu godinu, istaknuo je Tomašević.

“Rezultati su izvrsni, 2012. godine kada je počela dodjela stipendije, dodijelili smo šest stipendija, a sada imamo ove brojke”, rekla je Nura Ismailovski, predsjednica Povjerenstva za dodjelu, te dodala da stipendija potiče i izvrsnost.

Foto: Cropix

Studentica Ekonomskog fakulteta Kristina Mersiha Ajdin zahvalila je na poticanju obrazovanja, a učenica Sevdija Hasanović poručila kako je stipendija poticaj za njezino daljnje obrazovanje.

“Htjela bih postati pravnica ili menadžer, a možda bih išla i na međunarodni pravni fakultet”, rekla je Hasanović.

Foto: Cropix

Ugovore su stipendistima, uz gradonačelnika, uručili zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović.

Komentari