Grad za natkrivanje tržnice u Španskom izdvaja 4,2 milijuna kuna

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Izgradnja nadstrešnice na tržnici u Španskom koštat će 4,2 milijuna kuna, a radove će izvesti zajednica ponuditelja koju čine Mipek i Elektrocentar Petek, sestrinske tvrtke u vlasništvu obitelji Petek iz Ivanić-Grada, javlja Večernji list.

Njihovu je ponudu među tri pristigle izabrao Grad Zagreb na javnom natječaju raspisanom u srpnju, a ujedno je bila i najpovoljnija. Grad je, naime, procijenio da će radovi stajati 5,5 milijuna kuna, a tvrtke iz Ivanića i Križa ponudile su da taj posao mogu odraditi za 1,3 milijun manje.

Prijavila se još i Zagreb Montaža s 5,6 milijuna, dok je zajednica ponuditelja MHM-ING i Hidroelektrana Čikara dala ponudu na 4,8 milijuna kuna. Ugovor će se, kažu u Tržnicama Zagreb, potpisati do kraja mjeseca, a potom izvođači na raspolaganju imaju 120 radnih dana da naprave nadstrešnicu.

“Prvi dio će se izrađivati u radionicama, a potom slijedi montaža, tijekom koje će se klupe prodavača preseliti na parkiralište tržnice. Drukčije se neće moći izvesti radovi”, kaže Željko Jeger, predsjednik Vijeća gradske četvrti Stenjevec.

Nadstrešnicu površine 1320 kvadrata izradit će od čelika, a i pokrov će biti od čeličnog lima ojačanog antikondenzacijskim filcom i svjetlopropusnim pločama. Postavit će i LED rasvjetu te ukloniti stari asfalt i pločice te postaviti nove, protuklizne. Konstrukcija će imati i sustav zaštite od munje, najmoderniji sprinkler sustav za slučaj požara, a izgradit će se i novi prilaz tržnici za vatrogasna vozila iz Šoljanove ulice s jugozapadne strane placa.


Komentari