Grad prodaje Gredelj, Zagrepčanku i Paromlin, a Stojak poručuje: ‘Vjerojatno da bi namirio nekoga njemu bitnog’

Photo: Ivan Klindić

Grad Zagreb odlučio je prodati tri doista vrijedna zemljišta, bivšu Zagrepčanku, bivšu tvornica Gredelj i bivši Paromlin, koji su praktički ‘obiteljska srebrenina’.

Da se više od 260 tisuća metara kvadratnih zemljišta želi ‘utopiti’ vidljivo je iz prijedloga proračuna za 2021. godinu, piše Otvoreno.

Godinama je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prezentirao je različite ideje, a sada je odjednom odlučio prodati sve tri parcele.

Točnije Gredelj bi se prodao za 618,5 milijuna, Zagrepčanku 376,7 milijuna kuna i Paromlin 75 milijuna kuna, a za ostale poslovne objekte još deset milijuna kuna.

Zašto se u prodaju ide u godini u kojoj se tek očekuje pravi udar koronakrize nije navedeno. Ono što je jasno da je gradska blagajna već duže vremena u blago rečeno u problemima.


Financijski je uništio Zagreb

Tomislav Stojak, zastupnik HNS-a čim je vidio prijedlog proračuna i prodaju vrijednih nekretnina, na isti se osvrnuo na Facebooku.

“Svega nekoliko mjeseci prije izbora gradonačelnik planira rasprodati izuzetno vrijedna gradska područja Gredelja, Paromlina i Zagrepčanke, sve ono što još imalo vrijedi u gradu, kako bi vjerojatno namirio nekoga njemu bitnog i pokušao se donekle financijski spasiti s obzirom kako je rasipnički i nerazumno trošio naše novce svih ovih posljednjih godina i financijski uništio Zagreb.

Pri tome proračun povećava fiktivnom zaradom od prodaje za više od milijardu kuna (na 14 milijardi), a istovremeno saniranje 1,3 milijarde kuna minusa u proračunu iz 2019. prebacuje na 2022. i iduće godine, dakle za neku novu gradsku vlast kad njega više neće biti! Da stvar bude apsurdnija, planira prodati Paromlin gdje grad već više godina planira izgraditi novu Gradsku knjižnicu, koju i u novom proračunu za 2021. godinu planira s 10 milijuna kuna! Ako je i od Bandića, previše je”, napisao je Stojak najavivši konferenciju za medije na kojoj bi detaljanije pričati o ovom potezu gradske vlasti.

Komentari

loading...