Zagrepčani čiji su auti stradali u potresima konačno dobivaju naknadu, objavljen popis i iznosi

Foto: Zagreb.info
Na Popis osoba koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu uvršteno je 46 podnositelja.
Prema tablici koju je Grad Zagreb objavio vidiljivo je kako je većina podnositelja zahtjeva iz centra Zagreba, a ostale adrese rasprostiru se od Sv. Klare, Srednjaka, Trnja i Trešnjevke.
Photo: Borna Filic/Zoe Sarlija/PIXSELL
Ukupna isplaćena pomoć iznosi preko 74 tisuće kuna. Najmanji iznos koji će se isplatiti je 369,65 kuna, a najveći je onaj maksimalni od 7,5 tisuća kuna. Na njega imaju pravo oni kojima je utvrđeno da imaju totalnu štetu na autu, odnosno da popravka nije ekonomski isplativ.
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Gradska skupština Grada Zagreba je donijela Zaključak o uvjetima i načinu dodjele novčane pomoći građanima Grada Zagreba za štete na osobnim automobilima oštećenim u potresima na javnim površinama u Gradu Zagrebu kojim su propisani uvjeti i način dodjele novčane pomoći fizičkim osobama, vlasnicima osobnih automobila oštećenih u potresima 22. ožujka i 29. prosinca 2020. na javnim površinama u Gradu Zagrebu koji su podnijeli prijavu na Poziv.

Pravo vrijeme za isplatu

Devet mjeseci trebalo je Gradu da odredi tko od podnositelja ima pravo na zahtjev. Grad je natječaj objaio 10. veljače i bio je otvoren do 30. ožujka 2021. godine.
No, uzevši u obzir da ništa u vezi potresa nije napravljeno niti na vrijeme, a ponekad
se čini – ni sa voljom. Pravo je čudo i da su nakon devet mjeseci naši sugrađani oštećenih automobila ostvarili pravo na novčanu pomoć
Svi korisnici s Popisa bit će obavješteni o ostvarenom pravu na novčanu pomoć, poručuju iz Grada, a popis možete pronaći na Zagreb.hr.


Komentari