Grad počinje naplaćivati DOSTAVU U CENTRU

Facebook

Od 29. listopada dostava pića u kafiće i robe u trgovine će se vršiti uz naplatu, a biti će biti moguća samo od 22 sata do do sedam ujutro.

Dnevnu dozvolu za ulaz kamionom Grad će naplaćivati 500 kuna mjesečno, točnije 5400 kuna godišnje, a cijena dnevne karte ovisit će o zoni, te veličini kamiona.

“Tri kune po toni vozila cijena je dnevne karte”, rekli su iz Grada za Večernji list i pojasnili kako u središnji dio grada može ući vozilo najveće mase 12 tona, dok je ograničenje za pješačku zonu 3,5 tone. U središnju zonu se ubraja područje omeđeno Ulicom Republike Austrije, Ilicom do Ulice Vatroslava Jagića, preko Božidara Adžije do Nove ceste, pa Kranjčevićevom do Florijana Andrašeca, Ulicom Grada Vukovara do Držićeve, pa Branimirovom do Heinzelove, zatim Kvatrićem do Ulice Dragutina Domjanića, preko Voćarske ceste do Bijeničke, pa Alejom Hermanna Bollea do Mirogojske ceste, Mirogojskom do Gupčeve zvijezde, pa Ulicom Fausta Vrančića do Mlinarske i Jurjevske, zatim do Ilirskog trga i Opatičke, Opatičkom do Demetrove, pa Mesničkom do Ilice i Britanca, dok je pješačka zona strogi centar grada.

Postavljaju se i novi prometni znakovi: “Prilikom zaustavljanja dostavno vozilo, za slobodan prolaz pješaka i drugih vozila, mora ostaviti najmanje četiri metra, a na javno prometnim površinama može se zadržati samo onoliko vremena koliko je nužno da se roba istovari “,  kažu iz Grada uz dodaju kako, u pješačku zonu i dalje mogu vozila kojima se obavlja komunalna djelatnost, vozila pod pratnjom i ona s pravom prednosti prolaska.


U novoj odluci Grada stoji kako se posebnom odlukom Ureda za promet roba u centar grada može dostavljati i izvan određenog termina, od 22 do sedam sati.

Oni koji imaju prebivališteili parkirno na navedenim lokacijama  neće ni sad plaćati ulaz u pješačku zonu

Komentari

loading...
-->