Grad kreće s obnovnom pročelja stambenih zgrada

Natječaj je raspisan čak dva puta.

U ponoć je završio javni poziv za iskazivanje interesa za obnovu zagrebačkih pročelja. Grad će tako sufinancirati  ulično pročelje 80 posto, a ostala pročelja 60 posto. Ipak, obuhvat mogućih radova proširen je na: uklanjanje grafita, izvođenje zaštitnog antigrafitnog premaza te ugradnju video nadzora kamerama i tehničkim uređajem za snimanje kao mjeru zaštite od grafitiranja.

Prvi javni poziv suvlasnicima višestambenih zgrada putem upravitelja zgrada i predstavnika suvlasnika raspisan je 10.12.2016. u trajanju od 90 dana. Novi javni poziv zbog poboljšanih uvjeta sufinanciranja i velikog interesa građana ponovo je raspisan 23.3.2017. u trajanju od 45 dana.

“Mi se upravo nalazimo pred jednom od kompleksnijih fasadnih obnova zgrade s obješenom metalnom fasadnom konstrukcijom, takozvane limenke. Do danas se puno pričalo o obnovi ovih zgrada, ali evo, konačno možemo najaviti da, zajedno sa suvlasnicima, započinjemo obnovu“, rekao je gradonačelnik Bandić.

“Obnova će obuhvatiti oko 65 000 stanova i poslovnih prostora u višestambenim zgradama, odnosno involvirano u obnovu je negdje oko 130 – 150 000 građana”, kazao je gradonačelnik te dodao: “Ovim projektom podižemo vizualni identitet grada, afirmiramo turistički potencijal i zaštitu kulturnih dobara, uvećavamo sadašnje kvalitete i vrijednosti nekretnina. Iznad svega, ovaj projekt angažira građevinske kapacitete i osnažuje poduzetničku komponentu grada, zapošljava ljude”.

Josip Bota, predstavnik stanara zgrade u Vidrićevoj ulici, zadovoljan je sufinanciranjem Grada Zagreba u obnovi pročelja, te je zahvalio gradonačelniku na ovom projektu koji će većim dijelom riješiti njihove probleme.

Doris Kažimir Fresl, savjetnica gradonačelnika za izgradnju grada, kazala je kako će obrada svih prijava i verifikacija Liste prioriteta biti dovršena u lipnji ove godine, te će biti objavljena na službenim stranicama Gada. Početak radova očekuje se u rujnu 2017., piše Dalje.com


Komentari