Grad je ažurirao popis škola koje će seliti učenike jer su njihovi prostori oštećeni u potresu

Foto: Goran Mehkek / CROPIX/Ilustracija

Na temelju zaključka Vlade Republike Hrvatske od 23. travnja 2020. plan je otvoriti škole za razrednu nastavu za određene skupine učenika i uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), stoji na strnici Škole za život.

“Naime, u trenutku kad se obnavljaju gospodarske aktivnosti očekuje se da će roditelji početi raditi izvan kuće pa je u skladu s time potrebno uspostavljati određene funkcije odgojno-obrazovnog sustava. Omogućiti djeci i učenicima povratak u dječje vrtiće i škole, i time im omogućiti nastavak uobičajenog obrazovnog procesa, također je jedan vid oporavljanja situacije u kojoj smo se našli”, nastavljaju.

No, zbog potresa, mali Zagrepčani nisu u mogućnosti vratiti se u škole i vrtiće jer njihove prostorije označene su privremeno neuporabljivima ili potpuno neuporabljivima. Ipak, grad je pronašao način te objavio kako će učenike takvih škola, kojima je osnivač Grad Zagreb, preseliti u prostorije onih koje su uporabljive.

Prvi popis objavili su prije par dana, a danas je taj popis ponovljen uz poneke izmjene. Tako je recimo OŠ Kustošija skinuta s popisa škola koje će seliti svoje učenike, a OŠ Trnjanska pak dodana je na popis.

Prvi je popis odmah nakon objave izazvao reakciju javnosti pa su nam se javili roditelji koji tvrde kako popis škola koje će seliti djecu zbog oštećenja od potresa nije u potpunosti točan jer se OŠ Savski Gaj konkretno, nije našla na popisu, a na njenim vratima stoji žuta naljepnica, “privremeno neuporabljivo” s dodatkom “potreban detaljan pregled”.

Ona se ne nalazi ni na ažuriranom popisu, a Gradu smo uputili upit o navedenoj školi te ćemo ga objaviti po odgovoru.

Popis škola koje će seliti svoje učenike pogledajte u nastavku.


Komentari