Grad izdvojio 81 milijun kuna za pakete novih i rabljenih knjiga

Facebook/Milan Bandić

Distribucija besplatnih knjiga za osnovne škole je završena, a sve osnovnoškolce na njihovim klupama čekaju udžbenici s novim naslovima.

“Sada kad smo dobili knjige slažemo pakete za učenike u kojima će pola knjiga biti novo, a pola će biti rabljeni udžbenici”, rekla je Vesna Vrbanović, ravnateljica Osnovne škole Pavleka Miškine u kojoj je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima nadgledao distribuciju besplatnih udžbenika kojima se najviše raduju roditelji malih Zagrepčana.

“Dva paketa udžbenika s omotima platili smo 2300 kuna, a tu su još i pribor, torbe… “, rekli su roditelji iz Velike Gorice gdje se od danas pa sve do 4. rujna na prostoru ispred Pučkog otvorenog učilišta od 9 do 15 sati razmjenjuju rabljene školske knjige.

Osim 58.584 učenika zagrebačkih osnovnih škola, besplatne će udžbenike dobiti i 38.000 srednjoškolca za koje će distribucija završiti 4. rujna. Ukupno će se za knjige izdvojiti 81 milijun kuna, a osim učenika koji idu u školu u Zagreb, knjige će dobiti i učenici koji imaju prebivalište u Zagrebu, ali školu pohađaju u nekom drugom gradu. Također, naći će se i 2 milijuna kuna za knjige učenika iz Gunje, Vrbanja i Drenovaca, mjesta koja su prošle godine pogođena poplavama. Udžbenike će Zagreb, preko Caritasa, darovati i za 100-tinjak djece iz najugroženijih obitelji iz cijele Hrvatske, piše Večernji list.


Komentari