Grad i lokalno stanovništvo složni: Brezovica će postati raj za izletnike

hr.wikipedia.org

Brezovica bi mogla postati pravo turističko središte, ako je suditi po onome kako je u budućnosti vide djelatnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje, piše Večernji.

U suradnji s Institutom za turizam osmislili su smjernice za očuvanje i unapređenje prostornog identiteta suburbanih i ruralnih naselja Zagreba, njih 68, a poseban naglasak stavili su na Brezovicu te su joj posvetili i izložbu. Nazvana je “Prostorni identitet Gradske četvrti Brezovica, jučer, danas, sutra” i postavljena u zgradi mjesne samouprave na Brezovičkoj cesti.

Prostor Brezovice je vrijedno ekološko područje s dobrom prometnom povezanošću, velikih poljoprivredno-gospodarskih i turističkih potencijala te onih za razvoj sporta i rekreacije.

Aktivni turizam na kojemu će se temeljiti ponuda Brezovice odnosit će se prvenstveno na biciklističke, pješačke te konjičke staze, a Vukomeričke gorice smatraju se idealnom lokacijom za uređenje puteva za planinarenje. Taj su potencijal, kako piše Večernji, prepoznali i stanovnici Brezovice.


Komentari