GRAD DONIRAO KLINIKU ZA ŽENSKE BOLESTI I PORODE: U vrijednosti od 130 tisuća kuna nastoje poboljšati liječenje pacijentica

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Paket sondi za UZV uređaj donirao je Grad Zagreb Klinici za ženske bolesti i porode. Suradnja je to s Udrugom P.I.N.K Life, a iz grada navode kako su sufinancirali troškove nabave paketa UZV sondi u iznosu od 130.000,00 kuna.

Donirane sonde koristit će se u Zavodu za ginekološku onkologiju Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u kojem se liječe pacijentice iz cijele Republike Hrvatske koje boluju od tumora ženskih spolnih organa. Doniranim paketom sondi za UZV uređaj poboljšat će se dijagnostika i učinkovitost u liječenja onkoloških bolesnica što podrazumijeva smanjenje čekanja na operativni zahvat i smanjenje nepotrebnog zračenja pacijentica, navode.

U sklopu obilježavanja Mjeseca listopada – Mjeseca ružičaste vrpce, posvećenog borbi protiv raka dojke, u petak u 9.00 sati ispred Klinike za ženske bolesti i porode Kliničkog bolničkog centra Zagreb u Petrovoj ulici 13 izvršit će se primopredaja donacije, zaključili su.

Komentari