Grad dodijelio sredstva zagrebačkim medijima: Z1 dobiva 1.9 milijuna, a Extra FM 500.000 kuna, evo kako stoje ostali

CROPIX / Zagreb.info / ilustracija

Objavljeni su rezultati natječaja za dodjelu sredstava proizvođačima audiovizualnih i radijskih programskih sadržaja koje dodjeljuje Grad Zagreb. Novac je dodijeljen nakladnicima radijskih i televizijskih postaja s područja grada na temelju javnog poziva za subvencioniranje proizvodnje i emitiranja programskih sadržaja za 2019.

Ukupno se dodijelilo devet milijuna i 900 tisuća kuna, a najviše je otišlo nakladnicima Otvorena televizija, Z1 Televizija d.o.o. i Nezavisna televizija d.o.o. u čijem je sastavu Mreža TV.

Z1 je tako dobila gotovo dva milijuna, točnije 1.914.000 kuna i to za programske sadržaje naziva “Branitelji danas”, “Kvartura”, “Mirovinski odrezak”, “Zagrebački leksikon” i “Zoom Zagreb”.

Otvorena televizija Zagreb d.d. dobila je 1.870.000 kuna za emisije “Serbus Zagreb”, “Zagrebancija”, “Minute bijele kute”, “Gospodarski kutak”, “Aktualni sat Gradske skupštine” te “Sport specijal”.

Od svih radijskih nakladnika najviše je dobio Obiteljski radio d.o.o. kojeg Zagrepčani čuju na frekvenciji Antene Zagreb. Njima je dodijeljeno 902.000 kuna za programske sadržaje “Zagrebačke vijesti” te “Aktualni sadržaj-prilog ili reportaža”.

Najmlađi zagrebački radio, Extra FM, dobio je 506.000 kuna za jedan sadržaj – emisiju “Najnovije iz zagreba”, dok je ENTER ZAGREB d.o.o. dobio 880.000 kuna za emisije “Zg news” i “Zg info”.

Zaključak o odabiru korisnika državne potpore za 2019. donio je 30. listopada 2019. gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. 

Koliko su dobili ostali nakladnici, možete vidjeti na listi ispod.


Komentari