GRAD ĆE IZDVOJITI 310 MILIJUNA KUNA: Uredit će se 29 prometnica i javnih površina

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

U proljeće kreće rekonstukcija čak 29 prometnica u gradu.

Početak rekonstrukcije rotora na Aveniji Dubrovnik, uređenje Gajeve ulice, krajobrazno uređenje Parka Ribnjak, gradnja ograde na groblju Mirogoj, uređenje Kranjčevićeve i Baštijanove ulice i gradnja pješačko-biciklističke staza od Velikog polja do Buzina samo je dio radova s kojima će se početi ovog proljeća u Zagrebu.

Grad Zagreb napokon je odobrio neke dugoočekivane projekte poput rekonstrukcije raskrižja Bukovačka – Petrova – Prilesje čiji se početak očekuje u ljetnim mjesecima, a očekuje se i nastavak radova na produženju Branimirove, raskrižju Ilice, Aleje grada Bologne i Ulici Majke Terezije te se radi u Ulici Ota Habeka i na spoju Strojarske ceste i gospodarske zone Sesvetski Kraljevec, piše Jutarnji list.

Remetinečki rotor

Kako Jutarnji doznaje u Gradskom uredu za promet i prostorno uređenje, uskoro bi trebali početi radovi na rekonstrukciji Remetinečkog rotora. Riječ je o denivelaciji rotora i gradnji dvaju tunela od 280 metara koji bi trebali spajati Jadransku aveniju i Aveniju Dubrovnik, a rotor bi trebao biti proširen za još nekoliko traka za skretanje. Iz Grada kažu da je projekt vrijedan oko 200 milijuna kuna, a u tijeku je izrada glavnih i izvedbenih projekata. Kako je najavljeno, dio novca za gradnju planira se povući iz fondova EU.

Nastavlja se i uređenje Radničke ceste do Domovinskog mosta čija je ukupna vrijednost 42 milijuna kuna, dok se za rotor na Bukovačkoj i gradnju spojne ceste Bukovačka – Prilesje planira potrošiti 1,3 milijuna kuna. Planiraju se urediti i dva parkirlišta, ono od Ulice grada Mainza, od Vodovodne do Slovenske ulice, a radit će se i parkiralište kod Doma zdravlja Zagreb-zapad. I jedan  drugi projekt s parkiralištem zajedno će koštat 5 milijuna kuna.

Rekonstrukcija Kranjčevićeve

Za ovu su godinu iz Grada izdvojili novac za izvanredna održavanja, a tijekom godine u planu je i obnova 59 ulica s nogostupima, te asfaltiranje 70 kilometara prometnica.

“Osim Ulice Ljudevita Gaja, za što je izdvojeno 2,25 milijuna kuna s PDV-om, kreće uređenje Kranjčevićeve ulice od Tratinske do Nove ceste u vrijednosti oko 2 milijuna kuna s PDV-om te Baštijanove ulice od Golikove do okretišta također za dva milijuna kuna, planira se izvedba skretača Budakova – Krešićeva – Hitrecova čiji su radovi procijenjeni na milijun kuna, ali sanacija propusta na Brezovičkoj cesti kod vodotoka Ograja za 1,06 milijuna kuna s PDV-om te zamjena više prijelaznih naprava na mostovima i nadvožnjacima u Gradu Zagrebu”, tvrdi Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za promet.

Za nekoliko mjeseci trebala bi krenuti sanacija Podsusedskog mosta, te rekonstrukcija Alagovićeve ulice, Karlovačke ceste, Grobničke ulice te raskrižja Vugrovečka, Dobrodolska i Puđakova u Sesvetama.

Uz ceste kreće uređenje i javnih površina

Uz spomenute prometnice radit će se odvijati i na javnim površinama. Tako ubrzo počinje prva faza radova na uređenju Parka Ribnjak, rekonstrukcija Parka 148. brigade HV-a, gradnja oborinske odvodnje na Trgu Ivana Kukuljevića, gradnja platformi na pothodniku Aleja grada Bologne – Podsused te gradnja ograde na groblju Mirogoj.

>>>VELIKO UREĐENJE JELAČIĆEVOG TRGA: Nakon Radićeve, slijedi uređenje centra grada (FOTO)

>>>VAŽNO! Provjerite kako će se prometovati na raskrižju Ilica-Majka Terezija-Vrapčanska aleja-Aleja Bologne

>>>VELIKO UREĐENJE GRADA: Ova će lokacija dobiti potpuno novo ruho (FOTO)


Komentari