GOTOVO DA NEMA ŽENE KOJA NIJE OVO ISKUSILA: ‘Prišao mi je u tramvaju i počeo se trljati, a ja sam istrčala na idućoj stanici’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Gotovo da nema žene koja u životu nije imala iskustvo sa nekom vrstom seksualnog predatora.

Odvratne scene, paralizirajući strah, drhtanje, bijes i luđački otkucaji srca samo su dio traumatičnog iskustva onih žena koje su se susrele s takvim muškarcima.  U razgovoru s mnogim ženama dalo se primjetiti kako s gnušanjem i nelagodom prepričavaju situacije u kojima su se našle oči u oči s, malo je reći, poremećenim tipovima.

Neke od njih odlučile su s nama podijeliti svoja iskustva s perverznajcima uz originalne načine kojima su ih ponizile.

“Nekoliko puta sam imala takvo iskustvo u gužvi u tramvaju, no jedno je posebno odvratno. Tada sam sjedila na stolici u tramvaju u kojem je bila velika gužva. No, unatoč tome što sam sjedila čovjek je došao do mene i naslonio svoj uzdignuti penis na moje rame te se počeo gibati naprijed pa nazad. Na sljedećoj stanici sam istrčala van ne vjerujući da je to moguće”, kazala je Marija.

Anamarija je pak doživjela degutantno iskustvo i to na sami Uskrs.

“Prijateljica mi je imala rođendan i grupa prijatelja je slavila do dugo u noć, kako je sutra bio Uskrs prespavala sam kod nje. Ujutro sam krenula na stanicu, tamo je sjedio stariji čovjek. Tu ništa nije bilo čudno, dok se nisam okrenula i primjetila da stoji tik pored mene i pita me o rasporedu vožnje. Ustuknem i odmaknem se par koraka i vidim da se dira, izvadio je spolovilo i počeo se približavati”, prisjeća se ova djevojka i kaže kako se počela tresti, plakati i trčati prema kući prijateljice.

Najviše ju je šokiralo to što je kada je zgroženo pričala o nemilom događaju saznala da su gotovo sve njezine prijateljice imala slična iskustva.

Imala sam čak dva “susreta”

I naše je novinarka doživjela takve grozne scene u javnom prijevozu.

“Ušla sam na glavnom u bus, sjela i isključila se totalno. Nemam naviku zvjerat po busu kad se vozim, obično gledam kroz prozor. Pokraj mene je sjeo dečko, nekoliko godina stariji od mene, u krilu je držao ruksak i nije mi bilo ništa čudno jer i ja ruksak stavim pred sebe kada sjedim u busu. Gospodin je počeo svoj “posao”, a ja pojma nisam imala, tek kada sam bila blizu svoje stanice počela sam ponovo obraćat pozornost na svijet oko sebe i shvatila da radi nešto iza tog ruksaka, onda mi je sinulo o čem se radi. Momentalno sam se digla, gurnula i njega i ruksak i brzinom munje istrčala iz busa. Samo da napomenem da je taj manijak u to doba očito harao Novim Zagrebom jer je i nekoliko mojih poznanica doživjelo isto”, kazala je naša kolegica.

 

Što ako se dogodi baš vama?

Jedna je djevojka spremno dočekala “trljača” u tramvaju i opalila mu takvu šamarčinu kakvu nikome nije. Kaže da je samo pocrvenio i nestao iz tramvaja.

Često okupirani vlastitim mislima ili pak zbunjeni viđenim uopće ne uspijemo reagirati ni zamoliti za pomoć ili pak upozoriti na takve stvorove, kojih nažalost ima u našem društvu.  Neke su žene bezglavo pobjegle, druge zanijemile, a treće pak obasule dotičnog uvredama ili se čak fizički obračunale s njima.

Iako se šok i osjećaji koje imamo u takvim napadima ne mogu procijenjivati, smatram kako je ipak najgore kad se okome na djecu. Mislim i kako je najgore što možemo napraviti šutjeti i drhtati. Njihovi bolesni umovi tako se hrane našim strahom i u stanju su napraviti puno gore stvari gledanja, uzdaha i dodira.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]JAKO KORISTAN SAVJET: “Jedan se lik često u isto vrijeme kad i ja vozio u gradskom autobusu i provocirao naslonjajući se na mene s leđa. Kad mi je jedan dan konačno pukao film uzela sam šivaću iglu i bocnula ga. On pocne vristati ..i pita je jesi li ti luda ..zašto me bodeš? – Ti mene bodeš danima pa se ne žalim”.[/box]

Svatko se različito ponaša u stresnim i neočekivanim situacijama, a mi vam donosimo jedan kratki video samoobrane ako se zateknete nasamo i netko vam se prikrada s leđa.

Komentari