GOTOVAC O SNJEŽNOJ KRALJICI ‘Tamo se pio francuski šampanjac i francuski konjak što nije odgovarajuće za javni prostor’

Foto: Screenshot HRT

O prekidima natjecanja na Snježnoj kraljici, ali i o skijanju u Zagrebu općenito oglasio se i novi šef zagrebačkog SDP-a, Viktor Gotovac.

“Ono što sam rekao o Snježnoj kraljici isključivo je moj osobni stav kao građana Zagreba. To je natjecanje u prošlosti bilo preskupo i pretvorilo se u društveni, a ne u sportski događaj” rekao je u razgovoru na N1 televiziji.

“Bio sam gore, vidio iz prve ruke kako izgleda. Tamo se pio francuski šampanjac i francuski konjak što nije odgovarajuće za javni prostor. Ni jedno skijaško natjecanje u Europi nema toliko glamura kao Snježna kraljica, a isto misle i ostali Zagrepčani. Za novac koji se ulaže u Snježnu kraljicu, zagrebačka bi djeca cijele godine mogla besplatno učiti skijati na Sljemenu ili se baviti nekim drugim sportskim aktivnostima” pojasnio je svoj stav Gotovac za Večernji list.

“I blizu Maribora i Ljubljane su skijališta, no tamo nisam uočio ništa ni blizu toliko glamurozno. Nisam stručnjak za brendiranje gradova, niti za promociju grada kroz sport, no u gradu mislim da postoje veći prioriteti od organizacije skupog skijaškog natjecanja” smatra šef gradskog SDP-a. Nema, kaže, ni ništa protiv sporta i sportskih manifestacija kao takvih.

“Nemam baš nikakav problem sa Snježnom kraljicom, niti s bilo kojim sportskim događajem, nemam problem da se odvijaju skijaške utrke na Sljemenu, ako imamo za to infrastrukturu, no ponavljam, bio sam gore i bakanalije na Sljemenu u vrijeme Snježne kraljice ne bi smjele biti financirane javnim novcem. Nemam ništa ni protiv sporta, bio sam nekoć amaterski sportaš. nekoć sam i skijao pa i na Sljemenu. No prestao sam jer su mi koljena uništena. Veslao sam, volim sport iako sam bio prosječan sportaš. Redovito vježbam, volim pogledati utakmice, nogometne, košarkaške, katkad i otputujem u inozemstvu na utakmice. Volim i kartati belu, ako se to računa pod sport” rekao je Gotovac.

“Podržavam sportski događaj, ali ne s crvenim tepihom i glamurom koji nije stvaran jer za njega nemamo novca. Ta gluma da smo nešto što nismo nije sportskog karaktera i ne bi trebalo biti nešto čemu težimo. Snježna kraljica bi trebala biti sportski događaj na kojem pijemo kuhano vino i navijamo za skijaše, a ne mjesto sa zlatnim, dijamantnim i platinastim šatorima gdje se odvijaju bakanalije na račun građana Zagreba”

“Pitanje je hoće li Sljeme ostati pogodno za skijanje. Vidjeli ste da su danas i jučer uvjeti loši, umjesto staze je juhica pa je pitanje hoće li se ondje zbog klimatskih promjena i moći uopće skijati. Volio bih da Sljeme bude mjesto gdje ćemo se veseliti i gdje ćemo imati sadržaje za sve građane svih socijalnih statusa i da ćemo uskoro ondje moći i žičarom” zaključio je.


Komentari