GOSTI IZ AFRIKE I JAPANA OSVAJAJU: Cest is d’Best u dva dana privukao 20 tisuća ljudi

Cest is d'Best

Sve to, a zabava je tek počela.

U sklopu Cest is d Besta, jučer je održano više od stotinu sati programa na osam festivalskih lokacija. Od ranog prijepodneva do kasno navečer, centrom grada širila se odlična atmosfera. U skladu s očekivanjima organizacije, koncert Kandžije i Golih Žena privukao je više tisuća zagrepčana i turista koji su pjevali i plesali na glavnom zagrebačkom trgu.
Ništa manje užarena atmosfera nije bila ni na Cvjetnom trgu, gdje je više stotina posjetitelja sa ushićenjem pratilo vrlo atraktivan nastup akrobatske skupine NAFSI koja je na Cest doputovala iz Kenije, a u Zagrebu će nastupati sve do kraja festivala.  Sudeći prema dosadašnjim reakcijama publike, Eisuke iz Japana je jedan od onih performera koji će svojim nastupima osvojiti festivalsku publiku. S obzirom na to da ovogodišnje izdanje festivala traje čak 11 dana, u Zagreb stiže i nekoliko novih performea kako bi još obogatili cjelokupan program i ponudili novu dozu zabave.Publiku do kraja današnjeg dana očekuje još sedamdesetak sati programa, poput koncerta slovenskog Kontrabanta na Strossu, BiH benda Balkaneros na Potepuhu, berlinskog ZAP-a na Cvjetnom trgu, plesne Zgroznice na trgu i filmskog programa u Cest Kinu na Gradecu.
Sadržaj festivala namijenjen je svim uzrastima i potpuno je besplatan za građane, a program se kreirao zahvaljujući potpori Grada Zagreba, TZ grada Zagreba, Zagrebačke pivovare, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, Harats Puba, Kraša, Helen Doron, Purine, Cedevite, Chillout Hostela, Dubravice, Konfucijevog instituta i Jane.
Institucije i tvrtke koje su podržale festival prepoznaju važnost kulture i umjetnosti u javnom prostoru i podržavaju ideju organizacije Cest is d Besta da takvi programi budu dostupni građanima i Zagreb učine još atraktivnijom kulturnom i turističkom destinacijom.


Komentari