Gordana Buljan Flander dala otkaz u Poliklinici za zaštitu djece: Nemam komentara!

06.02.2018., Zagreb - Preporodna dvorana Narodnog doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Obiljezavanje 15 godina rada Poliklinike za zastitu djece i mladih grada Zagreba. Gordana Buljan Flander. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gordna Buljan Flander dala je otkaz u Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba. Ta odluka uslijedila je nakon što je u Dnevniku Nove TV, javno, podnijela ostavku na mjestu direktorice te Poliklinike.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

“Prof.dr.sc. Gordana Buljan Flander je nakon neopozive i od Upravnog vijeća prihvaćene ostavke na mjesto ravnateljice, dana 29.9.2021. godine, dala otkaz na mjesto zaposlenice u Poliklinici, koji je prihvaćen. Na osobnu odluku prof.dr.sc. Gordane Buljan Flander, ne bih, u ovome trenutku, imali daljnjih komentara”, izvijestili su iz Poliklinike.

S Nove TV javljaju kako su Buljan Flander zvali za komentar, a ona je samo odvratila kako komentara – nema.

Problematičan rad Poliklinike

Podsjetimo, Buljan Flander dala je ostavku nakon serije tekstova objavljenih na portalu Halter u kojima se pisalo o nepravilnostima u radu klinike, slučaju Severine i Milana Popovića, te sindromu otuđenja djeteta, za kojeg je autorica teksta ustvrdila kako ga potiče sama Poliklinika.

Foto: Davorin Vićnjić/PISELL

Uslijed lavine negativnih komentara na rad i upravljanje klinikom Buljan Flander je od Općinskog građanskog suda u Zagrebu tražila da portal Halter prestane s objavljivanjem tekstova, pa je tako i sudac Andrija Krivak presudio u korist Poliklinike.

Presuda kojom se zabranjuje rad jednom portalu, postala je svojevrsni presedan u slobodnom medijskom društvu. Bacila je i novo svjetlo na rada ravnateljice Poliklinike, ali i na ozbiljnu situaciju u u društvu koje, čini se, smo svjesni, ali ne poduzimamo ništa.

Komentari