GORDAN MARAS U BORBI PROTIV KORUPCIJE DO POSLJEDNJEG DAHA ‘Sve ću napraviti, sve što možete zamisliti’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras najavio je borbu do posljednjeg daha protiv političke trgovine. Komentirajući nedavne prebjege u saborski i gradski klub Milana Bandića ustvrdio je da se radi o ludilu koje mora prestati.

“Sazvao sam konferenciju za novinare da najavim borbu protiv političke trgovine koja se odvija novcem Zagrepčana, ukoliko je potrebno i do posljednjeg daha.

Ovo ludilo u Hrvatskoj, Zagrebu i našem društvu mora prestati, ovo nije normalno. Svi koji žele dobro Hrvatskoj i Zagrebu moraju nam se u toj borbi pridružiti i to mora prestati”, kazao je Maras na konferenciji u prostorijama zagrebačkog SDP-a.

Spreman je, kaže, i na najradikalnije moguće korake, no nije konkretno rekao o kakvim se to koracima radi, poručivši kratko: “Sve ću napraviti, sve što možete zamisliti”. “Napravit ću sve ono što mi kao zastupniku, predsjedniku zagrebačkog SDP-a i građanu ove zemlje se omogućuje kako bi se to prestalo događati”, dodao je Maras.

Maras smatra da iza svega stoji Andrej Plenković i da je on tata političke trgovine. “Ne Bandić, već HDZ. HDZ u Zagrebu direktno sudjeluje i ovisi o političkoj trgovini i trgovanju novcem Zagrepčana i doprinosi ludilu. Izigrava se volja birača i trguje s javnim političkim novcem. Kada pogledate sve te zastupnike, svi imaju poveznicu s gradskim novcem”, naglasio je Maras i pozvao Reformiste da njihov zastupnik napusti i Bandićev klub u Skupštini.

Zbog tri glasa koja su zaslužna za izglasavanje zagrebačkog proračuna Maras će podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja “koji je trgovanjem vlastitim utjecajem pridonio tome da se promjeni politička volja u Skupštini”, prenosi N1.

 


Komentari