GODIŠNJI STUDIJSKI POSJET: Bandić ugostio delegaciju nizozemskog Ministarstva infrastrukture i zaštite okoliša

FOTO: zg-magazin.com.hr

Posjet delegacije nizozemskog Ministarstva infrastrukture i zaštite okoliša.

Gradonačelnik Milan Bandić dočekao je ispred zgrade Gradske uprave, u četvrtak 27. listopada, delegaciju službenika nizozemskog Ministarstva infrastrukture i zaštite okoliša koja u Hrvatskoj boravi u trodnevnom studijskom posjetu. Prije odlaska na jednosatnu biciklističku turu gradskim ulicama, kroz koju će se upoznati s prometnom infrastrukturom ali i znamenitostima glavnoga grada, gradonačelnik je gostima zaželio dobrodošlicu i ugodan boravak u Zagrebu.

Naime, radi se o godišnjem studijskom posjetu zaposlenika ministarstva europskim zemljama u okviru kojeg se uspostavljaju kontakti i suradnja, te prikupljaju informacije o temama s kojima se Ministarstvo bavi, kao što su biciklistička infrastruktura i pametna mobilnost. Ove godine za destinacije su odabrane Hrvatska i Slovenija, prenosi zg-magazin.com.hr.

U okviru trodnevnog posjeta, delegacija će u Zagrebu sudjelovati na panelu Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture RH te obići javnu ustanovu Hrvatske vode i Energetski institut Hrvoje Požar. Nakon Zagreba posjetit će Ludbreg, Čakovec, Prelog i otok Krk.


Komentari