GO HNS za tržnice grada Zagreba, upozoravaju na njihovo loše stanje

Foto: PR

Na današnjoj konferenciji za medije održanoj na tržnici u Vrapču, zagrebački je HNS još jedanput upozorio na neodrživo loše stanje tržnica u Zagrebu i pozvao gradsku upravu i Holding na njihovo što hitnije uređenje.

“Ne odustajemo od zagrebačkih tržnica. One su identitet Zagreba, ali njihovo današnje stanje i izgled jedna su od najvećih sramota gradonačelnika Zagreba i Holdinga. Ovakve kakve su danas dokaz su da gradonačelnik i Holding loše i na štetu Zagrepčana upravljaju njihovom imovinom i uopće ne brinu o njihovim potrebama”, istaknuo je predsjednik zagrebačkog HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak i dodao: “Krajnje je vrijeme da se Holding i gradonačelnik uozbilje i počnu raditi svoj posao. Pozivam ih da nam u što kraćem roku pokažu planove, financijsku konstrukciju i rokove u kojima će zagrebačke tržnice konačno urediti, osuvremeniti i staviti u punu funkciju kako bi Zagrepčani i gosti našeg grada dobili mjesta za druženje i kupovinu kvalitetnih domaćih proizvoda. Dosta je bilo slušanja dugogodišnjih ispraznih obećanja, sada konačno očekujemo konkretne pomake i obnovu tržnica”

Članica Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče Mirjana Marić istaknula je važnost tržnice u Vrapču za zapadni dio njihove gradske četvrti. “U dva navrata posljednjih godina gradska četvrt osigurala je dio sredstava potreban za uređenje tržnice u Vrapču, ona je jedan od naših prioriteta u komunalnom planiranju. Na žalost, osim stalnih obećanja, grad i Holding ništa nisu poduzeli kako bi konačno započelo uređenje vrapčanske tržnice. U gradskoj četvrti, bez obzira na stranačku pripadnost, svi smo svjesni važnosti placa u Vrapču za stanovnike našeg kvarta, očekujemo da to konačno shvate i odgovorni ljudi u gradu i pokrenu se”, istaknula je Mirjana Marić, članica Vijeća Gradske četvrti Podsused-Vrapče.

Istovremeno s akcijom u Vrapču, zagrebački je HNS dijeljenjem letaka i u razgovoru sa sugrađanima upozorio na loše stanje Branimirca, Kvatrića, Britanca, tržnice na Volovčici, te placa u Španskom i Starom Trnju.


Komentari

loading...
-->