GLAVNA ŽENA U GRADU! Pavičić Vukičević dodijelila Medalju Grada Zagreba: ’Osjećam veliku zahvalnost’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Drugog dana Prve hrvatske konferencije o potresnom inženjerstvu, obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević dodijelila je Medalju Grada Zagreba.

Kako je navela na svojoj Facebook stranici, medalja je dodijeljena talijanskim znanstvenicima i inženjerima Agostinu Gorettu, Vitoru Silvu i Paolu Morandi.

Stručnjaci su to koji su, kako ističe obnašateljica dužnosti gradonačelnika, “uz domaće snage, nesebično i vrijedno pregledavali oštećenja i uporabljivost objekata nakon katastrofalnog potresa”.

“U danima u kojima se prisjećamo tog nemilog događaja, osjećam veliku zahvalnost prema trojici stručnjaka i bila mi je iznimna čast uručiti im, u ime svih Zagrepčana, Medalju Grada Zagreba”, dodaje potom.

Inače, Medalja Grada Zagreba dodjeljuje se građanima Grada Zagreba i drugim osobama koje rade na području Grada Zagreba, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu.

Na konferenciji za potresno inženjerstvo, predstavljen je i prijedlog obnove Bloka 19. Ta studija čuvana je od oka javnosti, a kako je jednom pisao Jutarnji list, riječ je o obnovi Donjeg i Gornjeg grada te Kaptola koja predviđa izgradnju većeg broja garaža, ukidanje parkinga na ulicama te ukidanje automobila iz centra.

Gradile bi se biciklističke staze, a pješacima bi se omogućilo brže kretanje. Osim toga, govorilo se i o proširenju zelenih površina, no o čemu je točno riječ trebao bi potvrditi Savjet za koordiniranje aktivnosti vezanih za izradu programa cjelovite obnove povijesne jezgre grada Zagreba.


Komentari