GLAVNA UREDNICA TPORTALA O OTKAZU NOVINARKE: ‘Ne radi se o cenzuri, već o reorganizaciji’

Danijela Jozić
Photo: Tportal.hr

Odluka o ukidanju mjesta zamjenice glavnog urednika na kojem je bila Novokmet,  donesena je krajem travnja.

Nakon objave članka novinarke tportala Oriane Ivković Novokmet “Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu rusku vezu?”  i šuškanju o njenom otkazu upravo zbog toga članka, oglasila se i glavna urednica tportala Danijela Jozić koja tvrdi da je raskid suradnje sa zamjenicom glavne urednice Orianom Ivković Novokmet isključivo poslovna odluka.

Također tvrdi da to ima jedino veze s reorganizacijom tportala.

Odluka o ukidanju mjesta zamjenice glavnog urednika na kojem je bila Novokmet,  donesena je krajem travnja. Danijela Jozić u priopćenju povodom medijskih natpisa o cenzuri na tportalu kaže da objava članka “Što spaja mađarsku nuklearku i HDZ-ovu rusku vezu?” ne može imati nikakve veze s otkazivanjem ugovora o radu.

S obzirom da je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković u posljednjem priopćenju izrazio zabrinutost zbog navodne cenzure i navodne kadrovske politike tportala, glavna urednica Jozić poziva Sašu Lekovića da posjeti tportal i provjeri atmosferu koja vlada u redakciji.

Kao odgovor na brojne kritike, komentare na društvenim mrežama i negodovanju javnosti, Jozić poručuje da tportal nastavlja još snažnije pratiti političke i gospodarske događaje i svojim objektivnim pristupom ostaje jedan od najrelevantnijih medija u Hrvatskoj.

>>>NOVINARKA DOBILA OTKAZ jedan dan nakon objave teksta o obitelji Karamarko!


Komentari