Gjenero komentirao tko bi bio dobar HDZ-ov kandidat za Zagreb: ‘Martina Dalić je sjajan financijaš, a i Sandra Švaljek se dokazala’

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Politički analitičar Davor Gjenero komentirao je neslužbene informacije o kandidaturi mlađahnog HDZ-ovog ekonomista Davora Filipovića za gradonačelnika Zagreba. Gjenero smatra da će Damira Vanđelića, koji je bio potencijalni kandidat, teško nadmašiti, a i konkurirati aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Malo je ljudi u Hrvatskoj koji imaju tu sposobnost. Pada mi napamet dvoje kandidata koji bi mogli biti dobri kao Vanđelić. Jedna je Martina Dalić koja je sjajan financijaš, a Zagreb će imati velikih problema s konsolidacijom budžeta nakon Bandića, i Sandra Švaljek koja je pokazala da se može kvalitetnije upravljati gradom i da se može konsolidirati gradski sustav”, govori za Otvoreno.hr.

Za Filipovića navodi da može biti vrlo pristojan, ali ne vidi da ima iskustva za upravljanjem sustavom koji je u velikim problemima, niti ne vidi da ima vremena da stvori tim koji i nakon izbora mogao početi upravljati gradom.

“To su golemi problemi koje Zagreb čeka, ne radi se o redovitoj smjeni vlasti, već se radi o procesu za koji su potrebna silna iskustva za upravljanje. Ne čini mi se da je hrvatski kadrovski bazen tako dubok da je lako naći pravog čovjeka”, zaključuje.

Podsjetimo, Damir Vanđelić, koji je čelnik Fonda za obnovu Zagreb, nije prihvatio kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika jer mu je prioritet obnova grada.

“Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo. Ja sam osoba koja drži do svoje riječi. Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova”, izjavio je.


Komentari