Geothenički fakultet Sveučilišta u Zagrebu mijenja ime

Nakon Fakulteta političkih znanosti, koji je odlučio promijeniti ime u Fakultet politologije i novinarstva, čini se da se na isti potez odlučio i Geotehnički fakultet. Kako prenosi Srednja.hr, taj bi se fakultet već od listopada trebao preimenovati u Fakultet inženjerstva okoliša. Inače, Geotehnički fakultet, iako je sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, nalazi se u Varaždinu.

Do promjene imena doći će ako sve bude išlo po planu na redovnoj sjednici Senata Sveučilišta u listopadu. Fakultet već neko vrijeme ima promjenu u planu. Bila je strateški cilj u Strategiji za razdoblje od 2013. do 2017. godine, a kako u tom periodu nije provedena u djelo, našla se u novoj Strategiji.

“Ideja promjene naziva Fakulteta jedan je od naših strateških ciljeva naveden u Strategiji razvoja Fakulteta za razdoblje od 2018. do 2022. godine. Ideja je stara desetak godina i temeljito je pripremljena. U skladu s time, na Fakultetu smo u zadnjih desetak godina proveli reviziju svih studijskih programa u skladu s tim strateškim ciljem Fakulteta”, rekao je dekan fakulteta Ranko Biondić za portal Srednja.hr.

Promjena imena je u skladu i s dosadašnjim promjenama u kurikulumu. oš od 2012. godine na Geotehničkom fakultetu izvodi se preddiplomski sveučilišni studij Inženjerstvo okoliša, a od 2015. taj je smjer uveden i na diplomskoj razini.

“Uvođenjem preddiplomskog i diplomskog studijskog programa Inženjerstvo okoliša studenti po završetku studija stječu naziv magistar inženjer inženjerstva okoliša. Sve studijske programe izvodimo u polju: interdisciplinarne tehničke znanosti, grana Inženjerstvo okoliša, unutar znanstvenog područja tehničkih znanosti”, dodaje dekan Biondić.


Komentari