GENIJALKE ZASLUŽNE ZA ‘PODMORNICU U KLAIĆEVOJ’: Upoznajte ih

Foto: Franjo Matković

Javnost se oduševila uređajem za magnetnu rezonancu u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti koji je kreativna agencija Izone pretvorila u podmornicu iz mašte za djecu te je time liječnicima znatno olakšano izvođenje pregleda. Za dizajn je bila zadužena dizajnerica Marina Cumbo, a za print i montažu tvrtka Print Grupa.

Delfini, ribe i podmornica novi su stanari dječje bolnice u Klaićevoj. Slike koje su uljepšale zidove prostorije za magnetnu rezonanciju pretvorile su i dosad neugodne preglede za djecu mnogo ugodnije iskustvo.

FOTO: Franjo Matković

Za sve je zaslužna kreativne agencije Izone koji su s malo sredstava i puno mašte uspjeli postići efekt dosad viđen isključivo u razvijenijim zapadnim zemljama:

“Kroz tri godine volontiranja u Klaićevoj Izone je sudjelovao u brojnim projektima za bolnicu, kao što su razvoj vizualnog identiteta, izrada web stranice, slikovnice i bojanke te osmišljavanje maskote bolnice Mamuta Jure. Važno je napomenuti kako su nas inspirirale ne samo priče hrabrih malih pacijenata, nego i iznimno pozitivna energija djelatnika bolnice i njihova nepresušna ljubav i brižnost koje posvećuju svome poslu” – izjavila je Eva Mladiček iz Izonea.

Osim ograničenih financijskih sredstava poteškoće je stvaralo i često korištenje samog uređaja, zbog čega se proces izrade znatno odužio. Ipak, konačni rezultat oduševio je sve uključene.


Komentari